vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce trebuie să ştim despre americanii care au dejucat masacrul din Franța

  de - | 24 august 2015, 8:22 AM | Internaţional

  0

  Vineri, trei americani au oprit un teroristul care a urcat într-un tren de mare viteză pe ruta Olanda-Franţa cu intenţia de a comite un masacru. Atacatorul a fost descris de poliţia franceză drept un bărbat de 26 de ani de origine marocană. La un moment dat, tânărul a început să tragă cu un pistol. El a rănit trei persoane. Când încerca să încarce un Kalaşnikov, a fost pus la pământ de soldaţii americani aflaţi în vagon.

  Americanii, Alek Skarlatos, Spencer Stone şi Anthony Sadler, sunt prieteni şi se aflau în vacanţă în Europa, potrivit CNN. Stone şi Sadler locuiesc în Sacramento, California. Skarlatos este din Roseburg, Oregon. Sadler face studii aprofundate la Universitatea din Sacramento, pe terapie fizică.

  Stone este un membru al Forțelor Aeriene, Skarlatos este un membru al Gărzii Naționale, care sa întors recent din Afganistan, iar Sadler este civil, scrie TheTimecare trece în revistă cinci lucruri demne de ştiut despre cei trei americani.

  Cum au oprit atacul

  Când prietenii auzit zgomotul de geam spart şi oamenii care strigau speriaţi au decis să îl oprească pe atacator care avea o puşcă Kalishnikov, un pistol, precum şi alte arme. Potrivit lui Skarlatos, citat de New York Times, Spencer l-a apucat pe terorist de gât în ​​timp ce el a reuşit să îi smulgă arma.

  Atacul descris de Sadler

  „Când se pregătea să tragă Alek doar a strigat, ‘Spencer, du-te!’ şi Spencer a pornit alergând pe culoar”. Spencer l-a blocat primul, în timp ce Alek s-a luptat să îi dezarmeze. Atunci atacatorul a scos un cuţit şi l-a tăiat pe Spencer de câteva ori. Apoi toţi trei l-am lăsat inconştient”, a povesti Anthony Sadler, pentru Associated Press.

  Rănile cu care s-au ales

  Stone (foto) are mai multe tăieturi în zona capului şi gâtului. El este tratat la un spital din apropiere, împreună cu doi pasageri, dintre care unul a fost împuşcat, iar altul a fost lovit în gât.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.