Ce se mai întâmplă în „Săptămâna Pământului în Arad”?

  de Special Arad | 26 martie 2015, 11:37 AM | Eco | Știri Arad

  0

  Știri Arad: „Săptămâna Pământului în Arad” este în plină desfășurare săptămâna aceasta. Proiectul, aflat la a cincea ediție, constituie o încercare de a mobiliza societatea civilă din Arad să ia atitudine în raport cu problemele de mediu cu care se confruntă orașul. Campania este în primul rând una de conștientizare, însă totodată și o campanie activă de curățare a orașului prin intermediul mai multor activități de ecologizare.

  În primele trei zile ale acestei săptămâni au fost adunați peste 200 de saci de gunoi doar în zonele periferice ale orașului, precum ieșirea din oraș spre Șofronea, zona blocurilor ANL pe strada Voinicilor și în afara orașului la Cetatea Șoimoș. Singura zonă centrală vizată în acest proiect este malul Mureșului, de-a lungul căruia s-a desfășurat o acțiune de ecologizare luni, inaugurând astfel săptămâna ecologică în curs. Din nefericire însă, un lucru care devine din ce în ce mai evident cu fiecare ediție este faptul că oricât de mult gunoi ar aduna voluntarii, niciodată nu este suficient. De aceea, pe lângă acțiunile de ecologizare, organizatorii încearcă să dezvolte o conștiință ecologică în rândul locuitorilor, în speranța că acțiunile de prevenție și conștientizare vor oferi rezultate mai satisfăcătoare pe termen lung.

  Simpozionul regional „Probleme actuale ale omenirii”, ediția a patra, organizat la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, care va avea loc joi 26 martie între orele 14:00 -20:00 este evenimentul central care se va desfășura pe acest palier. Mai mult decât atât, colaborarea cu elevii și studenții a fost esențială pentru organizatori, care nădăjduiesc că impactul acțiunilor de prevenție este cel mai puternic în raport cu acest segment demografic.

  Până în momentul de față majoritatea voluntarilor prezenți la acțiunile de ecologizare au fost din rândul elevilor și studenților, însă orice arădean care are posibilitatea de a se alătura este așteptat și binevenit. Acțiuni de ecologizare vor mai avea loc vineri, la ieșirea din Arad spre Nădlac și sâmbătă, în Parcul Natural Lunca Mureșului, acțiune care se va finaliza cu un picnic.
  Sâmbătă seara va fi o seară de celebrare și reflecție, când arădenii vor participa la Ora Pământului, un eveniment global de conștientizare a schimbărilor climatice, care are loc în fiecare an în ultima sâmbătă din martie la ora locală 20:30.

  Evenimentul va fi precedat de un concert al celor de la Rechords, care vor cânta pe platoul din fața Primăriei Municipiului Arad de la 19:30, iar pe durata evenimentului vor avea loc activități tematice și câteva surprize muzicale. Până la urmă, ceea ce putem demonstra cu adevărat cu ocazia Săptămânii Pământului este faptul că nu suntem împreună doar la distracție, ci și la muncă și că vrem ca orașul nostru să fie curat și îngrijit.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.