luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce să faci pentru a avea o factură cât mai mică la curent

  de - | 22 aprilie 2022, 12:11 PM | Naţional

  0

  Ioana Krekan, manager Activare și Facturare în cadrul ENEL, a dat câteva soluții la întrebarea ce poate face un client ENEL pentru a avea o factură cât mai mică. „Sfatul nostru către toți clienții este să-și transmită indexul lunar în vederea facturării acestuia. Este foarte important să trimitem indexul deoarece vom factura o cantitate din acea perioadă de consum. Ce se întâmplă dacă nu avem un index? Legislația spune că factură oricum trebuie să emitem. În lipsa unui index, se facturează alte cantități. Prima regulă de facturare este regularizarea. Practic, dacă avem o citire în teren de către operatorul de distribuție aceea va fi facturată. În cazul în care nu avem o citire de regularizare, vedem dacă avem indexul de la client”, a explicat Krekan.

  În cazul în care nu avem există indexul de la client „vom factura convenția de consum, care, începând cu 1 ianuarie a fost introdusă în partea de legislație. Practic, este o cantitate pe care împreună cu distribuitorul de energie electrică și clientul se stabilește și se facturează lunar. În cazul în care nu există nici convenția de consum semnată cu clientul, atunci se va factura estimatul de distribuitor. Având în vedere aceste criterii, cel mai bine ar fi să transmitem indexul lunar. Asta ne va ajuta să știm care va fi cantitatea aproximativă pe care noi o vom avea lunar facturată la energie electrică și, de ce nu, ne ajută să ne gestionăm mult mai bine bugetul pentru că știm care ar fi suma aproximativă pe care ar trebui să o plătim lunar”.

  Citeste mai mult pe:pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.