vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cazinoul din Constanța începe să strălucească. Care este stadiul lucrărilor | Video

  de - | 21 februarie 2024, 8:18 AM | Naţional

  0

  (foto: Ziua de Constanța)

  Zilnic, clădirea Cazinoului de pe faleza din municipiul Constanța devine tot mai sclipitoare, readucându-și înapoi farmecul său original. Fiecare încăpere a fost personalizată cu un stil distinct, iar decorul începe să reflecte eleganța de altădată, potrivit Știripesurse.ro.

  În interiorul acestui simbol al orașului de la malul mării, lucrările continuă neîncetat, echipele de muncitori fiind extrem de atente la fiecare aspect al renovării, conform FocusPress.ro.

  Cazinoul de pe faleza orașului Constanța, un simbol al celui mai mare port al României, a fost inaugurat în 1910. Lucrările de reabilitare au început acum patru ani, după multiple amânări, și se preconizează că vor fi finalizate în 2024, cu o ceremonie de inaugurare la care vor participa reprezentanții administrației publice locale și locuitorii din Constanța.

  Inițial conceput pentru a funcționa ca muzeu, Cazinoul va include la subsol trei camere care vor găzdui expoziții muzeale, iar la etaj se vor afla două săli mari: o sală multifuncțională și o sală de spectacole echipată cu scenă și scaune pentru spectatori. De asemenea, va exista o altă sală mare cunoscută sub numele de Sala Oglinzilor, care a servit ca sală de bal.

  Primarul Vergil Chițac și-a exprimat speranța că, Cazinoul va fi inaugurat în luna iulie 2024. Primăria Constanța intenționează să alocate fonduri din bugetul local pentru echiparea Cazinoului, care ar trebui să fie complet reabilitat până în vara acestui an, conform declarațiilor primarului Chițac. Anul trecut, administrația locală căuta consultanță pentru echiparea Cazinoului, iar acum se pregătesc alocările din bugetul pentru 2024, fără a se specifica încă sumele exacte.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.