sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Caz unic în România! I-a donat un rinichi fiului lui, iar zece ani mai târziu a primit și el unul ca să supraviețuiască

  de Special Arad | 6 mai 2022, 10:05 AM | Naţional

  0

  Acum 10 ani, un bărbat dona un rinichi fiului, ca să-l scape de dializă. Acum, donatorul este cel care a primit un rinichi nou, pentru a putea trăi. Acest caz unic în România a fost relatat de Ziarul de Iași.

  Bărbatul în vârstă de 66 de ani, din Roman, a fost salvat de un donator în moarte cerebrală. Transplantul a fost posibil în urma prelevării de organe care a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie, intervenţiile fiind realizate zilele trecute în Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi.

  Nu a mai fost un caz similar până acum, este o situaţie pe care am întâlnit-o doar în literatura de specialitate. Şi-a ajutat fiul să treacă peste un episod de insuficienţă renală, iar acum a ajuns şi el în pragul şedinţelor de dializă. Valorile creatininei erau destul de mari, astfel că urma să înceapă şedinţele de dializă chiar săptămâna viitoare. Pentru el este o şansă pe care a primit-o după ce el la rândul lui a dat o şansă copilului său, şi sperăm ca prin acest transplant să îi aducem la normal starea de sănătate”, a explicat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

  Acesta nu a fost singurul transplant, cel de-al doilea rinichi ajungând la un bărbat de 58 de ani din Botoşani care făcea dializă din 2021.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.