Caz de suspiciune cu coronavirus în vestul țării! Bărbatul suspectat a îngrijit patru pacienți confirmați cu acest virus

  de - | 12 februarie 2020, 9:41 AM | Coronavirus | Regional

  0

  Alertă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa! Un tânăr asistent medical în Germania a ajuns noaptea trecută la unitatea medicală din Reşiţa cu simptome de coronavirus. Se pare că tânărul ar fi îngrijit o familie cu această boală la clinica în care îşi desfăşura activitatea în Germania.

  „Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani care lucrează ca asistent medical în Germania şi care pe perioada 25 ianuarie-5 februarie a îngrijit 4 pacienţi confirmaţi cu coronavirus. În data de 7 februarie a ajuns la Reşiţa la familie. Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul din Reşiţa de unde a fost îndrumat rapid către compartimentul nostru amenajat în acest sens aici la Timişoara, noi l-am izolat, intră în definiţia de caz de suspiciune cu coronavirus, s-au recoltat analizele care au fost trimise la Bucureşti şi mâine vom afla şi rezultatele acestor analize. Este clinic cu stare generală bună, nu a mai făcut febră şi are o uşoara simptomatologie pulmonară şi este sub strictă observaţie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţiose din Timişoara, Virgil Musta.

  Tânărul se pare că a fost la schi la Gărâna, împreună cu sora şi cumnatul şi a intrat în contact cu membrii familiei şi cu câţiva prieteni, iar aceştia trebuie să fie izolaţi timp de 14 zile, ne-a mai declarat Virgil Musta.

  Sursa: radioreșița.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.