duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Asistent medical din vestul țării, reținut de DNA. Acesta cerea și 13 mii de euro pentru a facilita angajarea unor persoane într-un spital

  de Special Arad | 24 mai 2023, 1:36 PM | Naţional

  0

  Comunicat DNA. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 mai 2023, a inculpatului:

  Crăciun Sorin Ioan, la data faptelor asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea ulterior în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor (după preluarea de către acesta a celei dintâi unități spitalicești), pentru comiterea a șapte infracțiuni de trafic de influență.

  În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

  În perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, inculpatul Crăciun Sorin Ioan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la 7 (șapte) persoane sume de bani cuprinse între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum și alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor factori decidenți din conducerea celor două spitale amintite mai sus și promițând că îi va determina pe aceștia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și infirmier.

  Până în prezent, cele 7 (șapte) persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani și foloasele respective.

  Inculpatului Crăciun Sorin Ioan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

  La data de 24 mai 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

  Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.