joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Câți români s-au vaccinat până în prezent și câți au avut reacții adverse

  de Special Arad | 17 ianuarie 2021, 7:00 PM | Naţional

  2

  Comunicat. Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 17 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

  1. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore):   8 095 persoane vaccinate, din care 875 persoane vaccinate cu rapel;
  2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 185 persoane vaccinate, din care 875 persoane vaccinate cu rapel;
  1. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 52 reacții comune și minore, din care:

  9 reacții de tip local;

  43 reacții generale.

  1. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 764 reacții comune și minore, din care:

  288 reacții de tip local cu durere la locul injectării;

  476 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

  * Menționăm că 3 reacții sunt în curs de investigare.

  Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

  Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.