duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cât s-a plătit deja și câți bani mai trebuie pentru „pavajul fără de sfârșit” de pe Bulevardul Revoluției

  de Raluca Medeleanu | 3 februarie 2024, 2:35 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  7

  Când au început lucrările de înlocuire a pavajului de pe Bulevardul Revoluției, în vară, nu credem că își închipuia cineva că vor înainta cu o asemenea lentoare. După ce au stat pe loc mai multe luni, din cauza livrărilor materialelor, a fost necesar să se refacă porțiuni executate neconform, iar apoi muncitorii și-au luat liber în perioada sărbătorilor de iarnă. Abia de câteva zile, ei au reluat activitatea, șantierul fiind la ora actuală în dreptul trecerii de pietoni la intersecția cu str. Nicolae Grigorescu.

  Am trimis astfel o solicitare Primăriei Arad, pentru a afla când se estimează totuși că se va duce la bun sfârșit proiectul.

  „Inițial, finalizarea lucrărilor a fost estimată la finele lunii septembrie 2024. Lucrările au început însă cu o întârziere de 3 luni, din cauza  faptului că nu s-a putut  asigura întreaga paletă de culori și dimensiuni a pavajului. În aceste condiții, lucrările s-ar putea încheia la sfârșitul anului 2024,  dacă fondurile necesare vor fi alocate și asigurate”, susține Primăria.

  Amintim că documentul ce prevede întregul buget de venituri și cheltuieli al municipiului încă nu a fost supus votului, el fiind încă pus la transparență decizională, astfel că mai poate suferi modificări până la aprobarea lui de către consilierii locali într-o viitoare ședință, care va avea loc cândva în această iarnă.

  Granit de calitate superioară, „made in China”

  granit made in china

  „Ținând cont de PUZ-CP din anul 2014 ce prevede ca în zonele centrale să fie folosite materiale de calitate superioară în special piatră naturală, s-a luat decizia ca pavajul din beton să fie înlocuit cu pavaj din piatră naturală”, ne-a mai spus Primăria.

  Ceea ce nu ne-au mai informat e că granitul a fost comandat din China (vezi poza făcută uneia dintre cutiile de pe șantier), unul dintre motivele întârzierilor fiind și livrarea via portul Constanța.

  Până acum s-a achitat doar 3% din suma totală

  pavaj trotuar Bulevardul Revoluției Podgoria

  Încă de la începutul lucrărilor, în iulie 2023, Primăria anunțase că are de gând să înlocuiască vechiul pavaj cu unul nou pe întreaga suprafață a trotuarelor de pe Bulevardul Revoluției, de la Podgoria până inclusiv în Piața Avram Iancu, pe ambele părți.

  Pentru lucrările efectuate până acum – adică pe o singură parte, între Podgoria până în zona Policlinicii Municipale – Primăria a achitat 525.000 lei, ceea ce reprezintă doar 3% din suma totală calculată că ar fi necesară pentru întreaga lucrare.

  „În Bugetul General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad,  la capitolul «84.02- Transporturi Paragraful 84.02.03.03 -Străzi» au fost alocate fonduri pentru execuția acestor lucrări. Suprafața totală pe care se va interveni este de aproximativ 22.000 mp, suma necesară fiind de circa 17 milione de lei.

  Până în acest moment s-au plătit aproximativ 527.000 lei pentru execuția, la nivelul primului tronson dat în lucru, a următoarelor lucrări: demontarea pavajului existent, săpături, spargeri de betoane, umpluturi, rețele subterane, fundații din betoane, desfaceri și montaj de rigole și borduri”, a transmis Primăria.

   

  Citește și:

  Încă o lună, în așteptarea granitului de pe Bulevardul Revoluției | Foto · Special Arad

  • Prima tranșă a noilor plăci de granit pentru Bulevardul Revoluției a ajuns la Arad · Special Arad

  • Granitul trebuie scos de pe bulevard, pentru că nu a fost montat conform · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Măcar vede și alegătorul tetracostal, hexacostal și octocostal ce consecințe are recomandarea (im)p(o)astorului.
   Dacă în an electoral aleșii lui se străduiesc cu atâta ardoare să-i repare trotuarul din fața congregației, ce mai speră dupa alegeri?
   Partea proastă e că trebuie să suportăm toți acesta hărnicie.

   +14 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.