marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Prima tranșă a noilor plăci de granit pentru Bulevardul Revoluției a ajuns la Arad

  de Raluca Medeleanu | 23 septembrie 2023, 12:40 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  După o perioadă de așteptare mai lungă decât era prevăzută inițial pentru modernizarea trotuarelor, o parte a plăcilor de granit care vor fi amplasate pe Bulevardul Revoluției au sosit din portul Constanța la Arad. Restul necesar înlocuirii vechilor pavele ar urma să sosească în 10 octombrie.

  Lucrările de înlocuire a vechiului pavaj deteriorat de pe trotuarele din Bulevardul Revoluției cu plăci de granit au început în 3 iulie, iar atunci se estima ca primul tronson (dintre Calea Iuliu Maniu și str. I.C. Brătianu) să fie finalizat cam în 3 săptămâni. Lucrările au acumulat întârzieri însă, Primăria explicând că acestea au fost cauzate de înlocuirea rețelelor de gaz, conductelor de apă și cablurilor de iluminat stradal. Apoi, în 16 august, municipalitatea ne dăduse ca nou termen de finalizare a tronsonului 15 septembrie.

  Doar că și acel termen a trecut, iar granitul încă nu a fost montat, la ora actuală pe secțiunea aceea de trotuar fiind doar ciment. Deși nu au ajuns la final lucrările pe acel tronson, muncitorii au continuat săpăturile între timp până în dreptul centrului comercial Ziridava.

  Dintr-o postare plătită (sponsored) pe rețeaua de socializare Facebook, aflăm de la viceprimarul Lazăr Faur că o parte din granit a ajuns în cele din urmă la Arad, cândva săptămâna trecută, și că întreaga comandă va ajunge în 10 octombrie. Plăcile vor avea mai multe culori, dar și mai multe dimensiuni.

  Postarea lui Lazăr Faur despre granit:

  prima transa granit arad

  Amintim că prețul prevăzut pentru un metru pătrat de pavaj din granit care va fi montat pe trotuarele Bulevardului Revoluției este de 56 de euro, valoarea totală a proiectului fiind de 17 milioane de lei.

  Pe lângă cele două trotuare ale bulevardului, se va interveni cu modernizarea și în scuarul din fața centrului comercial Ziridava, pe strada pietonală 1 Decembrie 1918, respectiv în Piața Avram Iancu.

  • Citește și: A început demontarea pavajului. Cum s-a modificat proiectul de modernizare a Bulevardului pe parcurs · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Travertinul nu este totuna cu granitul, sunt materiale diferite.
   În al doilea rand, granitul poate fi și periat(n-are luciu, e zgromturov, antiderapant).
   Totuși, la câți munți și cariere de piatră are țara asta, de ce nu s-a luat intern?
   Pelenezdeule, alături de perdele aveți majoritate parlamentară și guvernul, de ce nu redeschideti carierele închise? Din câmpurile transportatorilor reiese că importatorii de piatră câștigă mai mult decât dublu.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Vom vedea cât vor ține:
   – ca și pavelele de pe carosabilul din Centrul Vechi sau ca si piatra cubică dim fața Primăriei, pe care au trebuit să o refacă de vreo 10 ori ca să țină cât-de-cât, dar tot o porcărie sunt !!! 😡
   – la fel cum „s-a reabilitat singur” Teatrul Vechi, prin faptul că s-au montat pe el, niște schele amărâte (DE LEMN !!! – ca acum 100 de ani); vă spuneam și atunci, imediat, că e „doar praf în ochii fraierilor”.
   – la fel ca și „mirifica reabilitare” de la Ghiba;
   – la fel ca și o parte din „reabilitările termice” susținute de Primărie;
   – la fel ca si iluminatul „solar” din Eternitatea;
   Etc.
   .
   Mă opresc aici, că deja e de-a dreptul plictisitor să mai ții evidența șirurilor infinite de „investiții-sifonări”, fără utilitate sau fărâ finalitate…😩
   .
   Dacă asta le place și le convine majorității arădenilor, „parcă poți să te caci în gustul omului…?” 🤔
   (Scuzați exprimarea, dar așa e expresia din popor… 😉).

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.