miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Încă o lună, în așteptarea granitului de pe Bulevardul Revoluției | Foto

  de Raluca Medeleanu | 25 octombrie 2023, 10:50 AM | Știri Arad | Strada | Topic special

  8

  Primul tronson al lucrărilor de înlocuire a pavajului deteriorat cu plăci de granit pe Bulevardul Revoluției trebuia să fie finalizat, după estimările inițiale, la finalul lunii iulie, însă suntem deja la finalul celei de-a treia luni de șantier și nici acum nu a început asamblarea lui.

  Lucrările au început pe porțiunea de trotuar din punctul în care se intersectează cu Calea Iuliu Maniu, la Podgoria și se intenționa să se acționeze până în punctul de la intersecția cu I.C. Brătianu. Fără să finalizeze acel segment de trotuar însă, muncitorii au continuat traseul, în prezent fiind în dreptul fostei Policlinici Municipale de lângă Ziridava. Au fost înlocuite conductele din subteran și s-a turnat beton.

  Cum Primăria Arad a considerat mai profitabil să cumpere plăcile din străinătate, prima tranșă a sosit la Arad în 23 septembrie. Atunci, viceprimarul Lazăr Faur anunța că următoarea tranșă urma să ajungă în 10 octombrie, dată după care ar fi început montarea propriu-zisă.

  Suntem în 25 octombrie, nici urmă de plăci însă.

  În stilul care devine deja caracteristic Primăriei Arad, de a da termeni doar „cu rol ilustrativ”, aflăm că restul plăcilor sunt încă în portul de la Constanța, urmând să ajungă la Arad la începutul lunii noiembrie.

  Între timp, betonul turnat pe trotuare deja începe să arate jalnic.

  Nu știm dacă este un strat care va fi folosit doar provizoriu, sau va fi chiar fundația peste care va fi asamblat granitul. Dacă varianta e cea din urmă, ne închipuim calitatea lucrării, în ideea că multiplele intervenții și cârpeli care au fost executate ulterior turnării lui au lăsat suprafața plină de denivelări și crăpături.

  În ceea ce privește finalizarea tuturor lucrărilor, dat fiind faptul că se intenționează înlocuirea vechiului pavaj pe ambele trotuare ale bulevardului, dintre Podgoria până inclusiv în Piața Avram Iancu, începem să ne întrebăm dacă proiectul va fi dus la sfârșit anul viitor, sau dacă va continua inclusiv în 2026.

   

  Citește și: Prima tranșă a noilor plăci de granit pentru Bulevardul Revoluției a ajuns la Arad · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cu sau fără plasă, FINALUL VA FI ACELAȘI:
   – o bătaie de joc.
   .
   La lucrarea făcută în Centrul Vechi (Dornei, Preparandiei, Mucius), s-a turnat oe carosabil placă de aprox. 50cm beton cu 1 sau chiar 2 rånduri de armare.
   La fiecare intetvenție ulterioară a celor cu utilitățile, mai ales EON (Delgaz Grid), a fost spartă placa , tăiată armătură și apoi astupat DOAR CU PĂMÂNT (câteodată au mai pus vreo 5 – 10 cm de beton, dar DOAR ATÅT!).
   Bineînteles CĂ PESTE TOT S-A LĂSAT ….!
   .
   Așa că, parcă mai contează dacă o lucrare se face corect, când întreținerea ei, E O IMENSĂ BĂTAIE DE JOC ? 🤔
   .
   PS:
   – presimt că granitul nu va fi pus până la primăvară, ca înghețul, „firmiturile” de zăpadă și sarea să nu-l deterioreze înainte de Alegeri.
   Bănuiesc că și restul lucrărilor se vor finaliza EXACT la unele dintre Alegeri , ca „prostimea” (care așteaptâ „să se facă”…) să vadâ că „se face”! 😉

   +27 voturi
   +1
   -1
  2. Ce sa mai vorbim? Orasul acesta este plin de lucrari incepute prost si neterminate. Stadion, blocurile de pe Bdul Revolutiei, Piata Mare, trotuarul de la Catedrala spre primarie, Liceul Ghiba Birta. Strazile din Arad toate peticite. Trecerile peste liniile de tranvai sunt vai de capul lor. Iarba de pe liniile de tramvai, numai buruieni uscate. Cladiri pe jumate facute= Palatul Cenad. Piatra cubica din squarul primariei e vai de capul ei. Orasul arata execrabil, jenant si umilitor. Ah, era sa uit… Minunata strada pietonala Metianu – un dezastru.

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. Eu nu inteleg de ce au turnat beton acolo? In alte orase europene mult mai mari decat Aradul si mult mai circulate, trotuarele pentru pietoni, chiar daca sunt cu pavele de beton (oricum mult mai solide decat ce se foloseste la noi), ori ca sunt de granit, au la baza mai multe straturi de pamant si apoi pietris, ceea ce ajuta nu doar la scurgerea apei/drenaj, ci si la lucrarile ce se vor face in viitor. Vorbesc aici strict de trotuare si zone pietonale. La Arad se vede deja cum balteste apa pe stratul de beton, nici nu vreau sa imi imaginez ce va fi dupa, iar daca ne gandim ca in viitor vor veni iar sa sparga pentru diferite lucrari, zona nu va mai arata niciodata la fel. Nu inteleg de ce se aleg solutiile cele mai scumpe si putin practice, cand alte orase au deja solutii folosite cu succes de zeci de ani la propriu.

   +8 voturi
   +1
   -1
  4. dezamagitor, coada vacii ajunge sa conduca un oras odata model

   este o bataie de joc cum acesti oameni cu radacini laturalnice ajung sa conduca un orasel candva model*
   mai rau este ca o conduc la fel de prost pe cat sunt ei defapt si nu ma refer la educatia platita, acele diplome nu valoreaza nimic in fata oamenilor care chiar inteleg politica de rahat care ne lumineaza zilnic in ecrane
   Pacat pentru toti cei care au muncit in trecut si au sa dezvoltate ce astia distrug zilnic

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.