vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Câți arădeni „au comis-o” de Paști și au ajuns la Urgențe

  de Raluca Medeleanu | 26 aprilie 2022, 1:29 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ(foto: 04varvara.files.wordpress.com)

  E lucru bine știut că în perioada sărbătorilor oamenii tind să facă exces la mâncare și băutură. Mese întinse, voie bună, reuniuni de familie, oamenii pierd măsura și unii dintre ei ajung chiar să se simtă foarte rău, fiind necesar să apeleze la Salvare.

  Anul acesta, de Sfintele Sărbători Pascale nu a fost o excepție. La Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Arad au ajuns, între Vinerea Mare și a doua zi de Paști (luni), dintr-un total de aproape 700 de persoane, un număr de 72 cu probleme digestive (din aceștia 25 fiind copii).

  În ceea ce privește excesul de alcool, în aceeași perioadă, 9 persoane au ajuns la Urgențe, cu diagnosticul „intoxicație de alcool”.

  Alte afecțiuni cu care au ajuns arădenii la spital în perioada Sărbătorilor Pascale sunt: afecțiuni respiratorii (109 pacienți, dintre care 49 copii), afecțiuni neurologice (55, din care 3 copii), probleme cardiologice (44 de adulți), respectiv probleme ortopedice (60 de pacienți dintre care 24 copii).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.