luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Câteva motive pentru care să-ți iei un Android TV

  de Special Arad | 28 noiembrie 2019, 12:59 PM | Advertorial | IT

  0

  (foto: Google)

  Uneori, obișnuiți cu imersiunea treptată în tehnologie tot mai avansată în toate aspectele vieții noastre, ne dăm seama destul de greu cât de mult a evoluat aceasta în ultimii ani. Ceea ce cu 10-20 de ani în urmă părea de domeniul fantasticului este astăzi parte din cotidian.

  Un exemplu? Televizoarele inteligente. Smart TV-urile au devenit constante în ofertele oricărui magazin de aparatură electronică și electrocasnică, online sau offline. Există chiar și modele sub 1000 de lei, accesibile aproape oricui vrea să aibă parte de o experiență completă în divertismentul tv. Dacă vrei un televizor cu un sistem de operare care să te satisfacă pe termen mediu sau lung, un TV Android este răspunsul și cea mai potrivită alegere.

  Android TV este un sistem care funcționează la fel ca pe telefonul mobil. Primul pas este conectarea televizorului la internet prin intermediul rețelei wireless din casă. Ulterior, la fel ca pe smartphone, trebuie să te loghezi prin intermediul unei adrese de mail Gmail, absolut obligatorie pentru a putea descărca aplicații din Google Play. Odată configurat televizorul, vom avea în față interfața principală a TV Android, una foarte colorată și familiară de pe telefoanele mobile.

  La fel ca pe smartphone-uri, vei vedea că ai deja preinstalate o mulțime de aplicații, de la Youtube la Google Play Music sau chiar Play Store-ul Google. Apoi, în funcție de brandul televizorului cu Android, vom avea preinstalate și aplicațiile producătorului. Cu aceste aplicații deja avem o bază suficientă pentru a utiliza televizorul cu TV Android.

  De ce să-ți iei un Android TV? Din nenumărate motive, dar hai să le vedem doar pe câteva dintre cele mai importante:

  1. Ai acces la sute de mii de aplicații pe Android TV

  Spre deosebire de celelalte sisteme de operare de pe un smart TV, TV Android are deja o bază uriașă de dezvoltatori de aplicații. Multe dintre ele sunt cele pe care le cunoști deja de pe telefonul mobil sau de pe tabletă. Acești dezvoltatori nu trebuie decât să-și adapteze aplicațiile deja existente pentru dimensiunile mai mari ale ecranului din livingul tău.

  TV Android eMAG

  În plus, având o popularitate uriașă, un TV Android va primi actualizări mult mai des pentru aplicațiile tale. Astfel că, atunci când nu te uiți la filme pe Netflix sau HBO Go cu cei dragi, poți să termini un nivel din Angry Birds sau să te joci orice alt joc preferi.

  2. Compatibilitate 100% cu telefoanele mobile și tabletele Android

  Pare logic, dar e perfect normal să-ți dorești o compatibilitate cât mai bună cu telefonul și/sau tableta pentru TV Android. Dacă ai deja un smartphone Android (și sunt șanse destul de mari să fie așa), atunci un TV Android va veni ca o completare firească a acestuia. Pe lângă clasicele trimiteri ale pistelor video către ecranul televizorului, poți să redai cu ușurință fotografii stocate în Google Photos sau chiar să proiectezi ecranul telefonului pe televizor.

  Foarte util pentru cei ce preferă jocurile de tip racing pe un ecran foarte mare. Sau poți, la o adică, să navighezi pe Facebook de pe televizor. Sau să te uiți la un live video. Posibilitățile sunt nelimitate.

  3. Actualizări frecvente ale sistemului de operare Android

  În fiecare an, noi televizoare sunt prezentate publicului, de regulă în cadrul Consumers Electronics Show, din Las Vegas. Fiecare producător de televizoare prezintă noile tehnologii, uitând însă baza de clienți care a ales să achiziționeze un televizor doar cu un an în urmă. Nu și atunci când utilizezi un TV Android.

  Prin folosirea unui TV Android, ai șanse foarte mari să primești actualizări ale sistemului de operare, ce vor oferi cele mai noi funcții, dar și cele mai noi măsuri de securitate.

  4. Asistentul virtual Google

  Fanii tehnologiei au ochii ațintiți asupra asistenților virtuali. Google a lansat o serie de produse menite să aducă asistentul virtual în casa fiecăruia dintre noi. Dacă te-ai hotărât să cumperi un TV Android, atunci nu mai este nevoie să adaugi nimic pe lista de cumpărături, pentru că Google Assistant se află la doar o apăsare de buton de telecomandă.

  TV Android – oferte eMAG.ro

  Google Assistant poate face multe: îți poate oferi informații despre programele sau filmele pe care le urmărești, îți poate oferi prognoza meteo sau îți poate spune cât timp vei face mâine până la birou. Nu în ultimul rând, cu Google Assistant, un TV Android devine elementul central al casei tale inteligente. Astfel, poți controla temperatura și luminile din casă și, în general, toate accesoriile smart care sunt compatibile cu Google Assistant.

  Televizoare oferte eMAG

  Toate televizoarele smart de pe piață pot face cam același lucru: să redea conținut de pe internet, să afișeze imagini și clipuri video de pe telefonul tău și să instaleze aplicații. Ceea ce contează cu adevărat este să poți face acest lucru pentru mulți ani de acum încolo, iar un TV smart sau Android pare să fie cea mai echilibrată alegere. Și faptul că poți interconecta oricând telefonul și tableta cu televizorul este un mare plus. Asta pentru a nu mai vorbi despre familiaritatea deja a sistemului de operare, pe care probabil îl cunoști bine de pe smartphone sau tabletă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.