miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Căţeluşă gestantă, parţial paralizată după ce a fost împuşcată pe stradă

  de Special Arad | 19 februarie 2015, 5:02 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  O căţeluşă în vârstă de doi ani, pe nume Bella, care era gestantă şi locuia în preajma unui bloc din Arad, a fost operată de o echipă de medici veterinari după ce a fost împuşcată pe stradă. Femela a pierdut puii, are picioarele paralizate, dar deja dă semne de recuperare.

  Potrivit medicului veterinar Silviu Radu, în urmă cu câteva zile o femeie i-a adus la cabinet o căţeluşă împuşcată în coloana vertebrală, fiind paralizată parţial din cauza leziunilor, astfel că patrupedul a fost operat, potrivit MEDIAFAX.

  Femeia care a găsit căţeluşa împuşcată a spus că aceasta era în grija locatarilor unui bloc din zona Gării Arad.

  Femela, pe nume Bella, are vârsta de doi ani şi era gestantă în fază avansată, dar din cauza rănilor suferite a pierdut puii.

  Medicii veterinari Silviu Radu şi Cristian Boroş au efectuat gratuit intervenţia chirurgicală în urma căreia a fost extras proiectilul metalic din coloana vertebrală, însă tratamentul, care până acum a costat o mie de lei, a fost plătit de femeia care a găsit animalul.

  „Proiectilul a fost tras cu o armă cu aer comprimat. Dincolo de actul de cruzime împotriva unei fiinţe fără apărare, e revoltător că cineva şi-a permis să folosească o armă pe stradă, într-o zonă aglomerată a oraşului”, a declarat Silviu Radu.

  Conform sursei citate, căţeluşa are membrele inferioare paralizate din cauza leziunilor produse de proiectil la coloana vertebrală.

  „Există semne că se va recupera, pentru că după operaţie se observă apariţia reflexelor. Va fi nevoie, însă, de cel puţin două luni de tratament pentru recuperare, apoi Bella va avea nevoie de cineva care să-şi asume îngrijirea ei”, a precizat medicul veterinar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.