Câte o floare pentru fiecare căsnicie lungă – cuplurile care au implinit 50 de ani de căsătorie, sărbătorite în Parcul Eminescu





Cuplurile din municipiul Arad care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsătorie – marcând nunta de aur – au fost sărbătorite și premiate, joi, 25 august, în cadrul Zilelor Aradului.
„E o onoare și o plăcere pentru noi să sărbatorim acest eveniment”, a spus primarul Călin Bibarț în discursul său de deschidere a evenimentului. Proiectul organizat de Primăria Municipiului Arad și Centul Municipal de Cultură Arad a avut loc în Parcul Eminescu, unde 156 de cupluri s-au adunat pentru a sărbători acest moment special.
Primarul Călin Bibarț și vice primarul Lazăr Faur au înmânat câte un trandafir fiecărui cuplu venit la eveniment, urându-le mult succes și sănătate și felicitându-i pentru iubirea menținută atâta timp. „Performanța dumneavoastră de a rămâne împreună în ani complicați cred că este un bun exemplu”, le-a spus Bibarț.
Am dorit să aflăm de la cei prezenți care este, totuși, secretul unei căsătorii atât de lungi?
„Iubirea și respectul. Atât”, a declarat un cuplu de seniori, cu flori și o diplomă în mână.
„Înțelegerea și iubirea sunt secretul. Fără astea două nu merge. Și vorbitul frumos, cuvintele frumoase. Dacă nu poți să vorbești astăzi frumos, mai bine spui mâine”, ne-a spus o doamnă.
„Când eu strig, tace ea, și invers”, a adăugat soțul ei.
După înmânarea florilor și a diplomelor, a urmat un program artistic de muzică oferit de artiștii Mădălina Boroneanț, Florin Mureșan și Marina Florea, a căror voci le-au oferit oportunitatea cuplurilor să facă o călătorie printre amintiri.
„Doresc să avem astfel de evenimente în Arad în fiecare an, să vă popularizăm, ca un bun exemplu pentru generațiile care vin din urmă, să vadă că deși nu este ușor să rămâi împreună, totuși se poate”, le-a mai spus Bibarț familiilor prezente.
– Maia Popa –
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)