duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  În sunetul sirenelor pentru raiduri aeriene, doi tineri ucraineni s-au căsătorit în Kiev

  de - | 25 februarie 2022, 8:45 AM | Internaţional

  0

  În ziua în care Rusia a declanșat invazia în Ucraina, doi tineri din Kiev, Iarina Arieva și Sviatoslav Fursin, s-au grăbit să se căsătorească. Cununia a avut loc în timp ce în oraș se auzeau sirenele de alarmă pentru raiduri aeriene, relatează CNN.

  „A fost foarte înfricoșător”, a spus Arieva, care s-a căsătorit cu partenerul ei la mănăstirea Sf. Mihail din Kiev.

  „Ar trebui să fie cel mai fericit moment din viața ta, dar auzi asta”, a spus Arieva, deputat în Consiliul orașului Kiev.

  Cuplul plănuia să se căsătorească pe 6 mai și să sărbătorească la un restaurant cu o „terasă foarte, foarte drăguță” cu vedere la râul Nipru, a spus Arieva.

  Dar toate acestea s-au schimbat când președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineața o operațiune militară în Ucraina, iar atacul a început în zori, cu rachete.

  Invazia s-a răspândit spre centrul și estul Ucrainei, iar forțele ruse au atacat țara din trei părți, afectând viețile a zeci de milioane de ucraineni.

  Cei doi tineri, care s-au cunoscut în octombrie 2019 la un protest în centrul Kievului, au decis că vor să se căsătorească acum pentru că nu știu ce le rezervă viitorul.

  „Situația este grea. Vom lupta pentru pământul nostru. Putem muri și am vrut doar să fim împreună înainte de toate astea”, a spus Arieva.

  După nunta lor, Arieva și Fursin, 24 de ani, inginer de software, s-au pregătit să meargă la Centrul local de Apărare Teritorială pentru a-și uni eforturile pentru apărarea țării.

  „Trebuie să ne apărăm țara. Trebuie să protejăm oamenii pe care îi iubim și pământul pe care trăim”, a spus ea.

  Arieva nu știe ce sarcină va fi repartizată cuplului.

  „Poate că  vom merge să luptăm. Poate că vom ajuta cu altceva. Ei vor decide”, a spus ea.

  Arieva și-a descris soțul drept „cel mai apropiat prieten al ei de pe Pământ” și spune că speră că într-o zi își vor putea sărbători căsătoria.

  „Sper doar că totul va merge normal și vom avea pământul nostru, ne vom păstra țara în siguranță și fericită fără ruși în ea”, a mai spus tânăra.

  sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.