Cât câştigă un angajat la Facebook

  de - | 1 noiembrie 2016, 11:02 AM | Business | Social Media

  0

  Un angajat care lucrează pentru Mark Zuckerberg îşi poate permite cu uşurinţă o casă şi un vas din leafa pe care o câştigă lunar. Unul dintre angajaţii lui, Antonio Garcia Martinez a scris o carte în care a dezvăluit cât câştigă.

  Acesta s-a angajat la Facebook în anul 2011 pe poziţia de product manager, chiar înainte ca Facebook să fie listată la bursă. A lucrat la produsele de publicitate ale companiei, iar doi ani mai târziu, în 2013 a plecat şi a publicat cartea „Chaos Monkeys”, în care a descris cu lux de amănunte cum este să lucrezi alături de Mark Zuckerberg.

  „Oferta originală a Facebook includea 75.000 de acţiuni plus un salariu anual de 175.000 de dolari. Am reuşit să obţin bani cash, echivalentul a 5.000 de acţiuni, pentru a-mi plăti datoriile, pentru o nouă maşină şi un vas”, a scris Martinez, citat de Business Magazin.

  Potrivit calculelor, la momentul listării, salariul lui Martinez ajungea la 971,500 de dolari pe an (acţiuni + bonusuri), înainte de taxe. După, suma ce a intrat în buzunarul americanului a fost de 550.000 de dolari.

  Dar asta nu este tot, un apartament, o casă modestă se vinde cu 1-3 milioane de dolari. Aşa că şi atunci când câştigi aproape 1 milion de dolari pe an nu te simţi foarte bogat, a mărturisit Martinez în cartea sa.

  Martinez este doar un exemplu, dar sunt mulţi angajaţi Facebook care s-au alăturat companiei de la început, iar la momentul listării au devenit multi-milionari.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.