Casa Româno-Chineză are, de astăzi, sediu cu fast-food inclus! (GALERIE)

  de Lucian Valeriu | 15 iulie 2014, 4:52 PM | Educaţie | Știri Arad

  8

  Comunitatea chineză din Arad este mică – dar este mică deocamdată. Faptul notoriu că imensul popor asiatic este în plină expansiune economică de tip capitalist începe să se observe și la noi, așa încât o cooperare la nivel oficial se impunea, deja, demult…
  „China este o țară care, când promite ceva prin reprezentanții săi, se ține de cuvânt” – a spus astăzi președintele Consiliului Academic al Universității „Aurel Vlaicu”, dr. Lizica Mihuț – un partener important în proiectul arădeano-chinez care, iată, începe să prindă contur – la deschiderea oficială a Casei Româno-Chineze (CRC) de pe Bulevardul Revoluției, un sediu pe cât de exotic, pe atât de primitor… mai ales gastronomic… ce s-a inaugurat astăzi, la prânz. Funcționând ca restaurant în regim de fast-food, CRC practică și aici politica pe care o adoptă în toate țările: un lux neostentativ și prețuri accesibile aproape oricui (cu 20 de lei, mănânci cât poți), dar dincolo de asta promite o colaborare pe toate palierele, iar disponibilitatea pe care o au chinezii în a ne întinde o mână prietenească se vede din generozitatea în a acorda burse pentru studenții merituoși, de a organiza școli de vară pentru învățarea limbii chineze, absolut gratuit… și vor mai urma. „Vor veni profesori din China, care vor preda limba chineză în cadrul unui parteneriat deja stabilit în coordonatele sale principale – iar acest lucru sperăm să îi atragă pe arădeni” – a spus deputatul Dorel Căprar, vicepreședintele CRC, nimeni altul decât cel care i-a adus pe chinezi la Arad. Gianina Ignuța este secretarul general al CRC, iar, la rândul ei, promite că se va ocupa cu precădere de copiii care, începând de astăzi, pot frecventa cursurile școlii de vară ce se vor ține la Mallul „Galeria” (informații suplimentare puteți obține de acolo, sau prin telefon). De menționat că bursele la Huawei s-au obținut în urma unui parteneriat încheiat intre Universitatea „Aurel Vlaicu” și concernul Huawei, la inițiativa deputatului Dorel Căprar.
  Zhao Yang, vicepreședintele CRC s-a limitat, cu modestia specifică poporului său, la a lăuda bucătăria chineză.
  Mai jos, puteți citu hand-out-ul primei conferințe de presă organizate la CRC, sub forma unui tabel.

   

  BURSE ACORDATE DE AMBASADA CHINEI LA BUCUREȘTI

  tabel nominal

  Tabel nominal cu studenți UAV bursieri la HUAWEI:

  1. Adelin Șofrag – Facultatea de Inginerie

  2. Sergiu Berce –  Facultatea de Inginerie

  3. Ciprian Auti – Facultatea de Științe Exacte

  4. David Murvai – Facultatea de Științe Exacte

  5. Ioana Cibu – Facultatea de Științe Exacte

  CURSURI DE LIMBA CHINEZĂ LA ȘCOALA DE VARĂ – GALERIA MALL ARAD (15 IULIE – 15 AUGUST A.C.)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. si laba asta de subiect cu prietenii din China apare in presa de doi ani incoace. Lizica da bani pentru aparatiile de genu, ARQ, fostul Info TV, West TV, Aradon, Jurnalul Aradean etc. La voi nu ma asteptam sa vad asa ceva. pe bune Valeriu, se simt limbile in material.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • hai ma… dincolo de faptul ca s-o deschis un local ok, respeciv un sediu diplomatic care pune bazele unui consulat, niste tineri aradeni se duc sa invete cu bani din sponsorizari in ditamai China… ti se pare `laba`?… e o stire pozitiva – cum ne-am dori sa gasim cotidian, daca se poate (e greu!)… iar apoi, un colectiv redactional nu sta – nu e bine, nici corect, nici estetic sa stea – doar cu bata de baseball dupa colt si sa dea la tampla oricui apare in raza vizuala. Special Arad e un proiect care isi propune, da, in primul rand sa critice (hard sau soft – dupa cum e miza subiectului), dar nu in ultimul rand sa laude, cand e cazul. hai, arata-mi o publicatie (nu doar locala) in care gasesti ponderea de aici raportata la spiritul critic… ideal ar fi ca balanta asta sa stea in echilibru, dar, dupa cum stii, nu sta.

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.