sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Casa Pianului vă invită sâmbătă la „Valentina” – povestea tumultuoasă a unei familii, în perioada de tranziție de la Aradul de altădată la Aradul comunismului

  de Raluca Medeleanu | 28 iunie 2024, 9:16 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Asociația Casa Pianului vă invită, sâmbătă, 29 iunie, la un eveniment deosebit pentru iubitorii de istorie locală. Va avea loc lansarea cărții „Valentina” de Angela Martin, o adevărată radiografie socio-culturală a Aradului.

  „Cartea este superbă! Este cea mai bună carte pe care am citit-o despre Arad. Acțiunea se petrece în anul 1950, plus minus 10 ani. Surprinde excelent tranziția fatidică de la Aradul de altădată la perioada comunismului care ne-a adus unde suntem”, ne-a mărturisit Mihai Săcui – președintele asociației Casa Pianului.

  La evenimentul de la Casa Pianului vor fi prezenți Adriana Babeți, Mircea Mihăieș și Vasile Popovici.

  Iată cum descrie scriitoarea și criticul literar Adriana Babeți cartea scrisă de Angela Martin, publicată anul acesta, la editura Polirom:

  „O voce spune povestea unei familii din Arad, o face să curgă lent, ca un fluviu bine așezat în matcă. Captivanta, sinuoasa istorie a familiei Otescu atrage în albia sa alte zeci și zeci de mici istorii. Se decupează astfel o Europă Centrală mai puțin cunoscută, de neuitat, prin acuratețea fiecărui detaliu. Dar și prin forța de a o proiecta pe fundalul marii istorii. O istorie rea. O recompune cu un amestec de scepticism și melancolie vocea care povestește: Valentina. Valentina“.

  Lansarea de carte de sâmbătă va fi cu începere de la ora 18:00, la Casa Pianului Jacques Faix, de pe strada Episcopiei nr. 25. Cei interesați sunt rugați să își rezerve gratuit un loc printr-un mesaj la numărul de telefon 0756 228 721.

   

  Citește și:

  • Un preludiu despre diasporă, migrație și exil la Conferințele Dilema veche, cu Ioan T. Morar și Adriana Babeți · Special Arad

  • Cartea „Aradul de Altădată”, o declarație de dragoste pentru orașul nostru semnată de cel mai tânăr istoric · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.