Primarul Bibarț a mințit sau a avut probleme de memorie, incompatibile cu funcția

  de Valer Mărginean | 28 October 2022, 9:20 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  (foto: Facebook)

  Ședința ordinară a Consiliului local municipal din această săptămână a avut și un moment cu care primarul Bibarț nu s-a prea întâlnit: consilierul Dorian Curcanu l-a interpelat cu două întrebări simple și la obiect: ce măsuri ați luat în cazul polițistului local care a dormit în timpul serviciului și, având în vedere că acesta nu purta uniformă, ci în pantaloni scurți și încălțat cu șlapi, ce măsuri ați luat pentru încălcarea Legii poliției locale care obligă polițiștii locali să poarte uniformă în timpul serviciului?

  Desigur, interpelarea a fost urmarea petiției adresate întregii conduceri a administrației municipale, de la primar și viceprimari, la CLM și fiecărui consilier local în parte. Dintre toți, doar domnul Curcanu a reacționat, restul având, probabil, alte preocupări mult mai importante, cum ar fi să urmărească „marț cu Bibarț” și flendureala-n rond a aceluași Bibarț. Desigur, acest „interes” arată nivelul de respect față de cetățean, în general, și față de petent în particular.

  Iritat, primarul a spus că va „trimite cazul la comisia de disciplină”. Corect, aceasta este procedura în administrația publică. Numai că cea din Arad poartă amprenta de originalitate a primarului, pentru că acest caz a mai fost „judecat” de comisia de disciplină, fapt pe care nu l-a mai spus primarul. O fi fost prea iritat de curajul consilierului. Prin urmare, răspunsul sincer ar fi trebuit să fie: nu mai putem face nimic pentru că l-am mușamalizat când l-am casat la prima „judecată” a comisiei de disciplină.

  Sigur, atâta sinceritate nu putem aștepta de la cel care în jumătate de mandat nu și-a asumat nici cea mai mică greșeală.

  Totuși, cum să trimită cazul la comisia de disciplină, dacă a fost clasat la prima „judecată”? De ce nu a spus în ședința CLM că a mai fost sesizat și de un polițist local, Alin Moise încă din august?

  O fi uitat, nu? Atunci chiar are o problemă, pentru că problemele cu memoria pot constitui motive de incompatibilitate cu funcția de primar – asta ne mai lipsea, că am avut, în ultimele trei decenii, primari de toate felurile, doar competenți și amnezici nu.

  moise1

  O fi considerat, acum, că fapta este mai gravă decât și-a imaginat în august? – poate a dormit prea adânc Gudiu sau, poate-a sforăit și asta l-o fi deranjat pe primar acum.

  Să fim, totuși, îngăduitori și să recunoaștem că este posibil să nu fi știut de această „judecată”. La câte alte probleme are el pentru a-și asigura o nouă nominalizare la viitoarele alegeri, se poate să nu fi fost informat de „judecată”. Doar că, dacă-i așa, înseamnă că ar fi cazul să demisioneze, pentru că se dovedește incapabil să conducă activitatea funcționarilor din subordine.

  Mai degrabă credem că știa – așa este normal să fie – ceea ce înseamnă că primarul a ascuns adevărul (că a fost clasat cazul!), atât consilierului care a formulat interpelarea, cât și întregului CLM. Adică a mințit!

  De ce s-a pus în această ipostază? Probabil pentru că adevărul l-ar fi pus în neplăcuta situație de a explica de ce a fost clasat, fără cercetare acest caz. Și nu putea să spună, pur și simplu, că a vrut să-l mușamalizeze pentru că directorul Toma este protejatul său, la fel și Gudiu, protejați cu care tocmai a negociat acordarea normei de hrană și pe perioada concediilor medicale. Evident, se va rezolva acest beneficiu pentru polițiștii locali, pentru că votul în CLM este o simplă formalitate iar arădenii nu vor protesta, nu vor reacționa – cu câteva excepții, pe care, după cum s-a dovedit acum, nu le bagă în seamă.

  Minciuna asta prin omisiune este și o formă de a arăta tuturor arădenilor, inclusiv consilierilor locali, că face ce vrea, că ne ia pe toți de proști, cum se spune.

  Și totuși, de ochii lumii s-ar putea să mai sesizeze o dată comisia de disciplină, care se va face iarăși că lucrează (activitatea asta, la comisie, se plătește, altfel nu se băga Toma), vor inventa un nou motiv de „cercetare” a aceluiași caz și ne putem aștepta la o mustrare de-o să-i sară șlapii de sub scaune lui Gudiu. Fapt care, desigur, îi va încuraja pe ceilalți polițiști locali și funcționari din primărie să-și facă și ei somnicul de frumusețe în timpul serviciului. Adevărat act de management a celui care în urmă cu mai bine de un an făcea turul televiziunilor cu proiectul său de reducere a „trântorilor” din primărie, inclusiv polițiști locali…

  Ca să nu se mai chinuie juridicul șef Contraș, îi dăm elementul de noutate care să justifice noua „cercetare” a „somnambulului”. La cealaltă „cercetare” s-a spus că nu se știa data comiterii faptei. În fotografia de mai jos se vede: 7 august 2022, ora 21,48. Oare era de servicu sau dormea în timpul liber?

  dispecerat cu data1

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pe lângă mitomanie cred ca e deranjat grav la mansardă cum să pui barieră cu taxă pt accesul cu mașina în cimitire? 10 lei de mașină ca la ștrandul Ghioroc e o decizie halucinantă de posturile TV naționale ca bradul împodobit vara și recensământul boschetarilor.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.