joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Carrie Fisher, „Prințesa Leia” din Star Wars, a murit la 60 de ani! Suferise un infarct cu o zi înainte de Crăciun

  de - | 27 decembrie 2016, 9:36 PM | Internaţional

  0

  Actrița Carrie Fisher, care a interpretat rolul prințesei „Leia” în filmele din seria „Star Wars”, s-a stins din viață, marți, la vârsta de 60 de ani, conform Realitatea TV, care citează The Washington Post. 

  Fisher suferise un infarct în urmă cu câteva zile în timp ce se afla în avion, de la Londra la Los Angeles.

  Câţiva pasageri au încercat să o salveze cu ajutorul unor tehnici de resuscitare. Carrie Fisher a fost transportată de urgenţă la un spital din Los Angeles imediat după ce avionul a aterizat în metropola americană, vineri, în jurul prânzului (ora 20.00 GMT), relatează TMZ.com.

  Carrie Fisher se afla în Marea Britanie pentru a-şi promova cea mai recentă carte, „The Princess Diarist”.

  Pentru a-și omagia fiica, actrița și cântăreața Debbie Reynolds (84 de ani), a descris-o pe Carrie „uimitoare”, scrie The Guardian. Ea a scris pe pagina de Facebook următoarele: „Mulțumesc tuturor celor care au îmbrățișat talentul iubitei și uimitoarei mele fată. Sunt recunoscătoare pentru rugăciunile și gândurile voastre bune care o s-o însoțească acum spre următoarea oprire. Cu iubire, mama lui Carrie.”

  Printre primii care au reacționat la aflarea veștii triste s-a numărat actorul Mark Hamill, cel care a jucat alături de Carrie în Star Wars, cunoscut publicului larg drept „Luke Skywalker”. El a scris pe Twitter „Nu am cuvinte. #Devastat” și a pus o poză veche în care apar amândoi în rolurile iconice din Războiul Stelelor.

  Carrie Fisher a debutat pe marele ecran în 1975 în comedia „Shampoo”, jucând alături de actorii Warren Beatty, Julie Christie și Goldie Hawn. Peste doi ani, a fost selectată în rolul prințesei Leia în filmul lui George Lucas, în care a jucat alături de Harrison Ford și Mark Hamill. După uriașul succes al trilogiei a primit mai multe roluri, dar niciunul atât de important precum Star Wars.

  Actrița s-a căsătorit în 1983 cu cântărețul Paul Simon, fostul membru al duetului Simon & Garfunkel. Căsnicia a durat doar un an. În 1991 s-a căsătorit cu managerul de artiști Bryan Lourd, dar au divorțat după trei ani. Din ultima căsnicie s-a născut Billie Lourd (24 de ani), actriță și ea, dar cu foarte puține și nesemnificative roluri. Ea a jucat alături de mama sa în „Star Wars – The Force Awakens”, interpretând-o pe locotenentul Connix.

  78c61ddc64d7325de6172e600d2c38109568ba62

  Cum va afecta moartea actriței continuările „Războiul Stelelor”?

  Episodul VIII din saga Star Wars urmează să ajungă în cinematografe pe 15 decembrie 2017. Din fericire pentru fani, filmările s-au terminat anul acesta, în februarie. Un reprezentant al Lucasfilm a confirmat astăzi site-ului TMZ că actrița nu mai avea nimic de făcut pentru acest film.

  Problema se ridică însă în cazul episodului IX, programat pentru 2019 sau 2020.

  Filmul se află momentan în pre-producție, iar filmările au fost plănuite să aibă loc în prima jumătate a anului viitor. Din păcate, în lipsa actriței Carrie Fisher, care avea un rol important în ultima parte din seria Star Wars, producătorul Walt Disney și Lucasfilm va trebui să apeleze la soluții alternative, ori o altă actriță, ori – grație tehnologiei din ziua de azi – va trebui s-o reconstruiască digital pentru fiecare secvență în care Prințesa Leia va apărea în film.

  570_carrie-fisher-talks-getting-in-shape-for-star-wars-episode-vii-return-4196 c0efd7c97c26e7c9381aeaceabd05452f5a05dc745b070248b1f120b61c9a597 fisher_star_wars_80717800 princess-leia-1 princess-leia-800 princess-leia-organa_d7761ff5

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.