joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Care a fost „rețeta succesului” în Danemarca pentru a învinge pandemia?

    de - | 28 septembrie 2021, 7:23 PM | Coronavirus | Internaţional

    0

    (foto: Grzegorz / Pexels.com)

    Pe 10 septembrie, Danemarca, cu o populaţie de 5,8 milioane de oameni, a renunţat la toate restricţiile anti-pandemie după ce a decis că boala COVID-19 nu mai este o „ameninţare critică” la adresa cetăţenilor, dar asta după ce 86% din cetăţenii eligibili pentru imunizare, începând cu vârsta de 12 ani, au primit cel puţin o doză a unui vaccin, în timp ce 95% din populaţia de peste 50 de ani este vaccinată cu schemă completă.

    O cercetare privind factorii care au determinat succesul danez – cel puţin, până acum – în lupta împotriva pandemiei arată că încrederea reciprocă între cetăţeni, dar și încrederea în autorităţile responsabile a avut cea mai mare pondere în gestionarea relativ lină a crizei sanitare, relatează Washington Post, citat de Adevărul.

    Studiul asociat Proiectului Hope pe 400.000 de oameni din Danemarca, Suedia, Germania, Franţa, Italia, Ungaria, Marea Britanie şi SUA a arătat că un factor decisiv în succesul Danemarcei s-a datorat unui nivel înalt de încredere (peste 90%) în autorităţile sanitare, ceea ce a avut drept rezultat o rată ridicată a vaccinării şi implementarea eficientă a unor politici-cheie precum testările în masă şi paşapoartele COVID-19.

    Toamna trecută, peste 80% din populaţia eligibilă se arăta dispusă să accepte un vaccin autorizat, spre deosebire de mai puţin de 50% în SUA.

    Deşi de obicei abordările moralizatoare au potenţial de a naşte conflicte ce pot escalada în reproşuri şi condamnări reciproce, danezii nu au fost înclinaţi să apeleze la tragerea la răspundere sau supravegherea conaţionalilor.

    Citește articolul complet pe adevarul.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.