marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cardul de sănătate este obligatoriu începând de azi! Ce se întâmplă dacă mergi la medic fără el?

  de - | 1 septembrie 2015, 7:35 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Cardul național de sănătate este obligatoriu de la 1 septembrie la orice consultatie, internare sau rețetă, altfel veti plati contravaloarea serviciilor medicale!

  Ramân valabile si adeverințele de asigurat pentru cei care au refuzat cardul, dar și pentru cei care l-au pierdut și așteaptă unul nou. Excepție fac urgentele – iar în aceste cazuri nimeni nu le va cere cardul pacienților – informează site-ul stirileprotv.ro
  Dacă pacientul are nevoie de un consult sau internare și nu are cardul, el va trebui să platească serviciile medicale. Excepție fac doar urgentele.

  Doar asiguratii care nu au primit pânî acum cardul de sanatate pentru ca nu a fost inca imprimat ori expediat prin posta vor fi scutiti de plată, până când vor intra în posesia documentului.

  Vasile Ciurcea, presedinte CNAS: ”Primesc servicii pentru că în sistem se vede dacă a fost emis acest card sau nu.”

  Restul trebuie sa mearga la casele de asigurari dupa document, unde sunt cozi imense.

  In toata tara mai sunt de distribuit 300 de mii de carduri, iar alte 600 de mii urmeaza a fi emise pana la sfaristul anului. Cei care pierd documentul sau il deterioreaza pot cere un duplicat care costa 15 lei.Cardul national de sanatate e valabil atata timp cat titularul plateste asigurarea medicala, plus inca 3 luni de gratie. Pana acum, 8, 6 milioane de romani si-au activat cardul, un numar destul de mare avand in vedere ca statistic in fiecare an 6 milioane de romani au nevoie de servicii medicale.
  Din mai, de cand a inceput sa functioneze cardul, s-au facut economii lunare de 91 de milioane de lei. Acesti bani vor ajunge din noiembrie in bugetele spitalelor si de acolo in salariile medicilor, sustin oficialii din sanatate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.