joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cardoso, titular cu Chindia! „Au fost săptămâni grele pentru mine”

  de Lucian Dănilă | 1 martie 2022, 2:37 PM | Sport

  0

  UTA joacă peste câteva minute meciul din etapa a 29-a a sezonului regulat din Liga 1 de pe terenul Chindiei Târgoviște, un meci care poate avea importante semnificații în ceea ce privește ierarhia din play-out.

  Ionuț Badea, antrenorul grupării arădene, a ales să-l trimită încă din start pe teren pe Dumitru Cardoso, jucător care a sosit în iarnă la gruparea arădeană și care până acum a evoluat o singură dată ca titular, în meciul cu Rapid. Pentru Cardoso a fost o titularizare cu ghinion, el accidentându-se la glezna la care a mai fost accidentat și în Coreea de Sud, și a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 16 al întâlnirii cu giuleștenii.

  „Am avut ghinion, pentru că am suferit exact aceeași accidentare și în Coreea, la aceeași gleznă. Au fost câteva săptămâni grele, dar am trecut peste și acum vreau să fiu pe teren și să-mi aduc aportul pentru echipă. Nu îmi place să vorbesc în procente, dar sunt bine. Depinde de suprafața de joc, depinde de câte minute voi juca, dar va fi bine.

  cardoso 2

  Ne așteaptă un meci foarte greu, dar ne-am pregătit bine, cred că va fi un meci bun din partea noastră. Totodată, va fi un meci închis, cu o echipă care se apără foarte bine. Dar, ne-am pregătit și noi din punct de vedere tactic, ne vom face jocul”, spune Dumitru Cardoso.

  „Ne așteaptă un meci contra unei formații extrem de bine organizată, care merită toate laudele prin prisma adaptării de care a dat dovadă, neavând un teren propriu. A jucat în mai multe zone ale țării și s-a descurcat bine. Chindia are un antrenor cu experiență, care merită felicitat pentru lucrurile bune pe care le-a făcut acolo. Este o echipă de structură, o echipă închisă, care oferă puține spații și este bine pregătită fizic. Ne va aștepta un joc aproximativ egal cu cel pe care l-am avut la Craiova (n.a. FC U Craiova 1948), în ideea în care vor fi foarte multe tranziții. E important să ne adaptăm și noi la aceste mișcări pe care echipa adversă ni le poate oferi, să reușim să facem un joc bun și la final să ne putem bucura.

  Sunt convins că nu vor fi foarte multe spații. Ca să ajungi la poarta unei astfel de echipe închise e important să pasezi scurt, rapid, alegând un timing foarte bun între momentul pasei și demarcarea jucătorilor. Dar, sunt momente în care și Chindia încearcă să joace, are ieșiri din apărare, vor să facă acest lucru, evident că nu în fiecare moment al jocului. Am văzut și situații în care ies din apărare cu mingi lungi, dar este doar o situație de a completa un peisaj tactic pe care noi l-am văzut până acum. Ne-am antrenat în consecință, chiar dacă puținul timp nu ne-a oferit o mai mare complexitate a ședințelor de pregătire. Lucrurile de bază le știm, precum știm și că l-au pierdut pe Daniel Popa, un jucător important. Pe de altă parte, le-au rămas destui fotbaliști de creativitate și forță. Trebuie să fim concentrați la coeficientul de creare de oportunități al adversarului, dar, la rândul nostru, e important să avem eficiență”, spune antrenorul Ionuț Badea.

  Tehnicianul echipei Chindia Târgoviște, Emil Săndoi, împlinește astăzi vârsta de 57 de ani. „Am un respect pentru UTA, care a investit destul de mult în transferuri, în fotbaliști care au adus multe plusuri în jocul echipei. Echipa din Arad se poate considera nedreptățită pentru locul din clasament, căci a jucat un fotbal bun, cu multe ocazii de gol, pe care – însă – le-a ratat. Ar fi trebuit să aibă mai multe puncte, dar cred că asta e valabil și pentru Chindia. Problemele noastre au fost legate în special de arbitraje, dar și de unele jocuri bune neconcretizate cu puncte. La rândul nostru, am avut destul ghinion în acest sezon, poate singura excepție e chiar jocul din tur, de la Arad. Atunci UTA ne-a iertat de două-trei goluri în primele 50-60 de minute, după care am marcat noi de două ori și am plecat cu toate punctele

  Principiile de joc sunt cam aceleași, cu toate că apar și jucători noi la echipa arădeană. Văd o echipă UTA care se apără destul de bine, ia puține goluri, dar același lucru îl facem, zic eu, și noi. Probabil că nu va fi un meci foarte spectaculos, ci echilibru, miza punctelor e mare. Probabil, UTA se gândește la primele locuri de play-out, pentru a juca barajul pentru Conference, pe când noi pur și simplu vrem să ne salvăm de la retrogradare”, spune Emil Săndoi.

  Partida Chindia – UTA începe la ora 15.00 și va fi televizat.

  Formații oficiale:

  Chindia: Căbuz – Căpușă, Pițian, P. Iacob, Simos Rrumbullaku – Butean, M. Dulca, Passaglia, Popadiuc – Atanase – Chunchukov.

  Rezerve: D. Moldovan – Jipa, Celea, Corbu, A. Șerban, Kocic, Martac, Sila, Florea.

  Antrenor: Emil Săndoi

  UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Batha, Vorobjovas – Miculescu, Ubbink, Otele – Cardoso.

  Rezerve: Balauru – Baravykas, Pătlăgică, Dima, Hrezdac, Laukzemis, Dangubic, Mercioiu, Ongaro.

  Antrenor: Ionuț Badea

  Arbitri: Marcel Bîrsan – Andrei Constantinescu (ambii din București), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe).

  Observator FRF: Adrian Vidan (București)

  Observator LPF: Eduard Alexandru (Ploiești).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.