vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ceață la mal… UTA a pierdut și s-a pierdut în fața lui Dumitru Cardoso (Foto)

    de Lucian Dănilă | 10 noiembrie 2020, 1:02 AM | Sport | Topic special

    0

    Înainte de acest meci s-a vorbit mult, UTA urmând a intra în teren cu șansa de a urca pe locul 4 al primei ligi. Arădenii credeau că pot și aveau și argumente, iar cele mai bune dintre acestea erau ultimele evoluții.

    Trecând pe lângă stadion cu două ore înainte de meci am văzut reflectoarele învăluite într-o ceață destul de deasă. Ceață a fost și la startul partidei, dar se pare că arădenii au avut probleme cu farurile de ceață și au ajuns rar în jumătatea adversă în primul sfert de oră. Gyuszi Balint a nominalizat doi jucători de la Mediaș în declarațiile premergătoare partidei: Dumitru Cardoso și Ronaldo Deaconu. Acum, după meci, îi vedem doar pe cei doi pe lista marcatorilor în dreptul echipei Gaz Metan. Din start, oaspeții au arătat că au venit să atace. Au dominat clar mijlocul terenului de unde lansau mingi pentru Cardoso sau Horșia și doar intervențiile in extremis ale lui Benga, Erico sau Albu au făcut ca acestea să nu se transforme în oportunități de a marca.

    Tot din cauza vitezei, Horșia putea să-l accidenteze grav pe Iacob după ce a alunecat și i-a prins piciorul portarului arădenilor în urma unei pase filtrante care a necesitat ieșirea lui Iacob la 20 de metri de poartă.

    Golul avea să cadă în minutul 23, atunci când Deaconu a pasat printre Erico și Bustea, ultimul a ratat intervenția prin alunecare, Cardoso a plecat precum un sprinter la suta de metri, a rămas singur cu Iacob, portarul echipei arădene a blocat șutul, dar tot Cardoso a ajuns la minge singur în fața porții, a mai făcut un dribling după ce a așteptat alunecarea lui Erico da Silva și a trimis în poarta goală. A fost o fază simplă, un contraatac clasic cu mingea plecată din defensivă, a ajuns la Deaconu care era singurul jucător al oaspeților la centrul terenului și de acolo a plecat pasa spre cel care a marcat.

    UTA nu a reușit un răspuns nici după acest. Deși recupera des mingea la mijlocul terenului, s-au greșit foarte multe pase, iar în benzi părea totul închis, Simos și Denis Rusu pe stânga, sau Bustea și Oroian pe dreapta nereușind să creeze pericol.

    IMG 1687

    A venit minuutl 31 când o diagonală trimisă din stânga pe dreapta l-a prins pe picior greșit pe Simos Roumpullaku, acesta l-a scăpat e adversarul direct care a scos mingea în fața careului, acolo unde s-a dictat fault la 16 metri, chiar în semicerc, în urma unei intervenții a lui Albu asupra lui Horșia. A executat Ronaldo Deaconu, jos, pe colțul lui Iacob și mingea a intrat în plasă. Era 0-2…

    UTA părea tot în ceață și nu vedea deloc culoarele spre careul lui Buzbuchi. La 0-2 nu mai avea ce pierde și a împins liniile, iar după șase minute de la reușita lui deaconu, Vlăduț Morar a trimis un șut puternic de la 16 metri pe colțul scurt, iar mingea foarte alunecoasă i-a scăpat printre mâini lui Buzbuchi în poartă: 1-2. A urmat o oarecare presiune pusă de UTA, dar cu excepția unor cornere nu a mai pus pericol.

    Balint a schimbat la pauză: Ursu și Ioniță le-au luat locul lui Oroian și Cipri Rus. Gaz Metan a făcut un pas înapoi încercând să conserve avantajul și să profite de viteza și calitatea tehnică a lui Cardoso. Momentul psihologic al meciului a fost în minutul 65. Denis Rusu a depășit doi fundași adverși, a intrat în careu și în locul unui șut la poartă a pasat excelent pentru Ioniță care se afla cu poarta goală în față. Pe traiectorie a intervenit Ursu care a trimis din alunecare mult peste poartă din 10 metri. Cea mai mare ocazie a partidei… Atacurile Bătrânei Doamne au continuat dar mereu se loveau de zidul creat de Yuri și Larie.

    Minutul 81 avea să aducă liniștea. Chamed a trimis o minge peste apărarea arădeană, Bustea s-a oprit ridicând mâna pentru o presupusă poziție de offside, iar Cardoso a plecat singur spre poartă și l-a „judecat” pe Iacob cu un șut la colțul lung: 1-3.

    IMG 1708

    Peste trei minute, Gaz Metan avea să înscrie și golul 4, dar arbitrul Moroiță, care a părut depășit de ritmul partidei, l-a anulat pentru offside. În final de meci, Albu putea marca pentru 2-3, dar lovitura sa de cap după centrarea excelentă a lui Denis Rusu a fost parată de Buzbuchi.

    Gaz Metan a câștigat acest meci pentru că a jucat exact ce știe să joace, a profitat de tehnica și viteza lui Dumitru Cardoso dar și de calitatea execuțiilor lui Ronaldo Deaconu. UTA a avut o primă repriză foarte slabă, iar în partea a doua a forțat egalarea dar lipsa de luciditate sau unele decizii luate în apropierea porții oaspete au făcut ca acțiunile să rămână fără rezultat.

    UTA rămâne pe locul 7, dar clasamentul s-a strâns din nou foarte multe între locurile 4 și 10 fiind doar trei puncte distanță.

    „Unii băieți s-au trezit prea repede, prea sus! Avem foarte mult de muncă pentru a emite pretenții. Este al doilea meci al sezonului în care primim trei goluri acasă. La pauză am încercat să discut cu jucătorii și să le insuflu băieților acea mentalitate că putem întoarce meciul, așa cum s-a întâmplat la Botoșani. Dar, nu am reușit”, a spus Gyuszi Balint la final.

    A fost ceață în jocul echipei arădene, ceață la mal…

    UTA Arad – Gaz Metan Mediaș 1-3 (1-2)

    Morar (37) / Dumitru Cardoso (23, 81), Ronaldo Deaconu (31)

    UTA: Fl. Iacob – Bustea (87 Tomozei), Erico, Benga, Simos Roumpoulakou – Oroian (46 Ursu), Albu, Roșu, Denis Rusu – Morar (87 Buhăcianu), Cipri Rus (46 Alex Ioniță).

    Pe bancă: Balauru – Miculescu, Tomozei, Klapan, Al. Ioniță, Florin Ilie, Buhăcianu, Isac, Ursu. Antrenor: Laszlo Balint

    Gaz Metan: Buzbuchi – Butean, Larie, Yuri, Trif – Alceus, F. Junior – Horșia (70 Ciocan), Deaconu (70 Chamed), Costea (22 Da Silva Oliveira, 87 Valente) – Dumitru Cardoso (87 Baco).

    Pe bancă: Pleșca – Baco, Romeo, Loembet, Valente, Da Silva Oliveira, Ciocan, Sambu, Chamed. Antrenor: Jorge Costa

    Arbitri: Andrei Moroiță  (Ploiești) – Mircea Grigoriu (București) și Daniel Mitruţi (Craiova).

    Rezervă: Florin Marcu (Oradea).

    Observator FRF: Dan Potocianu (București).

    Observator arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare)

    liga 11 5

    liga 12 4

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.