Caramitru, Mălăele și Teatrul de vară ne propun „câte-n lună și în stele”

  de Special Arad | 20 June 2016, 1:40 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  În seria celor mai în vogă producții teatrale ale ultimelor sezoane, spectacolul „Caramitru-Mălăele: câte-n lună și în stele” vine la Teatrul de Vară ETHOS miercuri, 22 iunie, la ora 20:00.

  Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin și o muzică desăvârșită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin. Legende ale scenei românești, actorul Horațiu Mălăele și prietenul său de-o viață, marele Ion Caramitru, urcă pe scena Teatrului Național din București pentru încă o ediție de gală a celei mai aplaudate producții teatrale din ultimele sezoane: „Caramitru-Mălăele: câte-n lună și în stele”.

  Spectacolul este o excelentă provocare pentru doi maeștri rostitori de versuri, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale minții și colțuri secrete ale sufletului. Caramitru recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de umor – demonstrații de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita. Horațiu Mălăele rămâne un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilitățile minții și ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei. „Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani”, așa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitația de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte.

  „Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt”, spune Adrian Naidin. „Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.