joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Când consilierii județeni nu știu cum să voteze, votează… cum le suflă colegii

  de Special Arad | 26 mai 2014, 4:44 PM | Pamflet

  0

  Am fost martori, și nu o singură dată, la scene incredibile provocate de către consilieri locali sau județeni. Astăzi, am fost martori la încă o fază care ne arată clar cine sunt cei pe care i-am/i-ați (după caz) votat să reprezinte interesele cetățenilor. Ei bine, consilierii județeni, căci despre ei vorbim acum, ne-au dovedit, din nou (dacă mai era nevoie), că uneori n-au nici o treabă cu ceea ce trebuie să voteze.

  Și astfel, aflați în fața unui proiect de pe ordinea de zi care prevedea „aprobarea cumpărării, de către Județul Arad, a imobilului situat în municipiul Arad, pe Calea Aurel Vlaicu nr. 56-76”, consilierii opoziției s-au trezit că nu știu ce să voteze. La apelul „cine este pentru” al lui Nicolae Ioțcu, toți consilierii PDL fluturau mâinile pe sus. La apelul „cine este împotrivă”, cei ai fostului USL (PSD, PNL și PC) se uitau nedumeriți unul la celălalt, neștiind dacă să ridice mâna. Primul care a ridicat mâna pentru „împotrivă” a fost Gheorghe Sabău (PSD), care în general este printre cei mai vocali consilieri județeni. După acesta, rând pe rând au ridicat frumos mâna toți consilierii partidelor menționate anterior.

  Mai apoi, văzând că au probleme de a se înțelege când vine vorba de ce proiect trebuie să voteze sau să nu voteze, același Gheorghe Sabău a încercat să-și pregătească colegii din timp.

  Pe aceeași ordine de zi, urma un proiect care prevedea „completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Arad nr. 112/25.04.2014 privind aprobarea valorii estimate de 28.235.440,50 lei TVA inclus şi a documentaţiilor de atribuire aferente contractelor de lucrări „Închidere depozite neconforme în judeţul Arad, rest de executat şi Construcţia staţiilor de transfer, staţiilor de compostare şi a staţiei de sortare în judetul Arad, rest de executat, parte componentă a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Arad cu nr. CCI 2009RO161PR033”.

  Și ca să nu se mai încurce vreunul dintre ei, Sabău a început cu „instructajul” celui mai tânăr dintre colegii săi, Cosmin Pereteatcu (PSD).

  Am râs, că altfel ar fi trebuit să plângem, când l-am văzut și auzit pe Sabău cum îi „sufla” lui Pereteatcu ceva de genul: „Cosmin, nu, nu!”. Adică să voteze împotriva proiectului respectiv.

  Ei bine domnilor, se pare că vă prezentați cam nepregătiți la ședințe, din moment ce vă pierdeți când vine vorba să executați ordinul partidului. Și nu vorbim prostii când spunem „ordinul partidului”, pentru că toți consilierii, fie ei locali sau județeni, nu votează cum le taie capul, ci cum le dictează partidul. N-o să vedeți vreodată unul care votează împotriva partidului. Sau dacă o să vedeți, acela va deveni un fel de „paria” din acel moment.

  Cu alte cuvinte, vă mulțumim că ne reprezentați cu succes!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.