Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, atacată cu roșii în timpul unui discurs

  de - | 6 septembrie 2017, 8:13 AM | Internaţional

  1

  Cancelarul german, Angela Merkel, a fost atacată cu roșii marți, în timp ce susținea un discurs în cadrul unui miting electoral în orașul universitar Heidelberg, în sudul Germaniei, au relatat DPA și Der Spiegel.
  Poliția a precizat că două roșii au fost aruncate spre scena unde se afla Angela Merkel, dar nu în același timp. Stropi dintr-o roșie au ajuns pe șoldul ei stâng, iar o roșie a nimerit-o pe moderatoarea Claudia von Brauchitsch, care se afla alături de cancelar.

  Angela Merkel a reacționat cu calm și i-a întins o batistă moderatoarei ca să se șteargă, scrie Agerpres. În momentul în care au fost aruncate roșiile din mulțime cancelarul german deja își termina discursul.

  Nu se știe cine au aruncat roșiile, dar poliția a declanșat o anchetă pentru tentativă de agresiune.

  Merkel a participat mai târziu la o dezbatere, fiind îmbrăcată în același sacou pe care îl purta în timpul mitingului când a fost atacată cu roșii.

  În timpul discursului, persoane din mulțime au fluierat și strigat: “Trădătoare de popor”, “Ipocrită” și “Mincinoasă”, insulte folosite adesea de către membrii grupărilor de extrema dreaptă din Germania.

  Potrivit autorităților, la miting au participat aproximativ 3.000 de persoane, dintre care cei mai mulți au aplaudat discursul Angelei Merkel.

  Cu toate acestea, au existat și altercații între susținătorii și adversarii cancelarului, poliția indicând că a reținut datele de identitate a șase persoane.

  În cadrul discursului său, Angela Merkel a mulțumit celor care au acordat ajutor umanitar la sosirea migranților în timpul crizei refugiaților din 2015, când a deschis larg porțile Germaniei în calea unui aflux masiv de refugiați din zone de conflict, precum Siria sau Afganistan.

  “Dacă am și făcut o greșeală, aceasta nu a constat în a primi oameni, ci mai degrabă că nu am acordat atenție faptului că oameni în Iordania, Liban, Turcia și Siria nu au avut destulă hrană, nu au primit o educație și au ajuns pe mâinile contrabandiștilor”, a afirmat Merkel, subliniind totodată că anul 2015 nu trebuie să se repete.

  Sursa: Digi24

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.