sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Campionii de la NASA (neajutați de guvern!) au găsit sponsori cu ajutorul inclusiv al Special Arad

  de Tomck@t | 20 mai 2014, 2:07 PM | Naţional | Topic special

  2

  Zilele trecute, am avut surpriza de a primi pe adresa de mail a redacției Special Arad ([email protected]), următorul mesaj din partea reprezentanților Traveo.ro și KLM România: „În urma știrilor publicate în presă despre elevii români câștigători ai competiției NASA care nu puteau ajunge la premiere din cauza lipsei de fonduri, Traveo.ro și KLM România s-au sesizat și au decis să le sponsorizeze deplasarea la Los Angeles. Mulțumim pe această cale redacției Special Arad pentru semnalarea cazului și pentru că ne ajutați să ne implicăm în cauzele care merită”.

  Vă reamintim că la editia de anul acesta a concursului NASA Space Settlement Contest, organizat de NASA și National Space Society (NSS) și dedicat proiectelor pentru așezări în spațiul cosmic, mai mulți elevi din București, Brașov, Constanța și Slatina au obținut rezultate excepționale – 34 de diplome, reprezentând premii I, II, III și mențiuni. În schimb, în timp ce partidele sunt gata să arunce pe fereastră sute de mii de euro în campanii electorale pline de promisiuni mincinoase, elevii premiați de NASA nu găseau sprijinul financiar necesar pentru a se putea bucura de roadele muncii lor.

  Aici vin în cadru Traveo.ro și KLM România.

  Astfel, grupul de elevi de la liceul „Tudor Vianu” din București, care a câștigat două premii în cadrul Conferinței Internaţionale pentru Dezvoltare Aerospaţială 2014, organizată de NASA, a plecat la Los Angeles marți, 13 mai, cu zborul AF 066 și va reveni în țară joi, 22 mai.

  Proiectului elevilor români s-a numit Arcturus Space Settlement și s-a remarcat din peste 800 de proiecte înscrise în competiție. Elevii sunt cu toții pasionați de științele exacte și au fost premiați la olimpiadele naționale de fizică și astronomie și la diferite concursuri internaționale.

  „Traveo.ro și KLM susțin performanțele elevilor români, și pun preț pe inovația tehnologică pe care acest gen de proiecte o aduce. Decizia de a sponsoriza plecarea acestora vine ca urmare a faptului că ambele branduri pun accent pe performanță, pe inovație, pe idei proaspete și abordări inedite.

  Este o onoare și o bucurie pentru Traveo.ro și KLM că au avut oportunitatea de a se implica în acest proiect și că elevii români pot participa, așa cum merită pe deplin, la premiere. E vorba aici de rezultate la cel mai înalt nivel, puțini elevi din lume putându-se lăuda că au câștigat un mare premiu la NASA. Pentru acest lucru, Traveo.ro şi KLM îi felicită pe elevi și pe profesorii care i-au îndrumat”, se arată în comunicatul trimis la adresa redacției Special Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Creierul român e valoros. Doamne ferește, nu ne referim la fosta (încă actuala?!) firmă de detectiv particular al domnului Ștețco(cu), deși dacă aprofundăm puțin ideea – ar merge cu NASA – c-acolo se rezolvă tot dac-ajungi. Cine te mai prinde, cin’să te reclame?!
   Deci: cum să nu te mândrești cu asemenea copii?! Cum am spus avem creiere valoroase care – din păcate – după terminarea studiilor liceale obțin o bursă în străinătate și duși sunt. Tinerii își găsesc în institutele străine de cercetare o motivație serioasă a studiului – odată pentru condițiile performante de cercetare iar pe plan materialist, indiscutabil – au bani să trăiască așa cum merită, adăugând că pot face călătorii de studii oriunde în lume fără jenă politică sau financiară. Dracu se ocupă acolo de rahaturile unui falcăioțcu și ăia urâți și proști și hoți de-ai lor. Acolo, frate – ești respectat pentru ceea ce faci, ce produci și ce devii – nicidecum dacă ești prunc de polițist local, rutier, securist, om de partid sau ocupi oarece funcție. Iar mă-ntorc și zic: Doamne, frumoasă țară avem, popor bun la suflet și deștept la cap avem dar în ansamblu, prost grămadă de-a lungul întregii sale istorii, lăsându-se condus de otrepe autohtone sau vinituri. Felicitări acestor tineri cercetători români. Condoleanțe, România că iar pierzi valori.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Atunci ce să mai spun de mine ?? Mi s-a furat telepatic 50% din sistemul de propulsie cosmică ermetic închisă similar cu al OZN-urilor de către cineva de la Agenția Spațială Internațională și au trimis chiar și așa cu un randament de doar 20% un sistem de propulsie cosmică către planeta Marte la bordul unui satelit lansat în 2017 luna martie .
   Mai am și motorul 100% ecologic (care poate fi fabricat și din lemn) care este un fel de perpetuum mobile , mai exacr un sistem mecanic de extragere a energiei nucleare de legătură a atomilor .
   Un zbor până pe Lună și înapoi pe Terra ar putea costa circa 10.000€/persoană în circa 5 ore (dus-întors) .
   Numele meu este Czifrak Iosif , sunt din Timișoara iar numărul meu de telefon este 0725/422-927 pentru că oricum , pe cine să intereseze ?? Deși cei de la NASA au calculat și afirmat că cine va reuși în cursa pentru minerit cosmic și protecție antimeteoritică va fi cel mai bogat din lume , fiind vorba de catralioane de dolari .

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.