vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Campanie de vaccinare, dar și proiecții de filme la Cinema Arta, în iunie

  de Tomck@t | 27 mai 2021, 3:04 PM | Cultură

  0

  Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură lansează proiectul „Ne vaccinăm pentru reluarea activităților culturale!”, care va fi inaugurat la începutul lunii iunie, în grădina de vară a Cinematografului „Arta“. Tot acolo, vor fi noi proiecții de filme, începând cu Festivalul de filme de scurt metraj „Très Court”.

  „Prin acest demers, dorim să îi încurajăm pe arădeni să se vaccineze la Centrul de vaccinare amenajat chiar în interiorul cinematografului Arta, iar persoanele care se vor vaccina aici de-a lungul sezonului estival vor primi ca bonus invitații la proiecțiile organizate în grădina de vară de la cinematograful Arta”, anunță Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Primele proiecții de film în grădina de vară de la „Arta“ din acest an vor avea loc în perioada 4-5 iunie, de la ora 21:30, în cadrul Festivalului Internațional „Très Court“, eveniment organizat cu sprijinul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad și al Institutul Francez din România.

  190761591 1511528389184665 9200133478419621688 n

  Această campanie este menită să încurajeze vaccinarea și reluarea evenimentelor culturale în siguranță, participarea la evenimentele în aer liber fiind condiționată conform prevederilor legale în vigoare, după cum urmează:

  – pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

  – persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore,

  – persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

  Tot în cadrul acestui proiect, în seara zilei de sâmbătă, 12 iunie 2021, de la ora 21:30, va fi organizată o proiecție specială în grădina de vară de la „Arta“ pentru personalul de la centrele de vaccinare amenajate în municipiul Arad. Este vorba de comedia romantică românească „Poate mai trăiesc și azi“, regizat de Tudor Cristian Jurgiu.

  „Începând din luna februarie a acestui an, zeci de cadre medicale lucrează la foc continuu, unele chiar la cinematograful Arta, dar până acum nu au avut ocazia să urmărească un film pe ecranul de aici. Dorim ca această proiecție să fie un gest de recunoștință și un moment de relaxare pentru cei care în ultimele luni și-au dedicat timpul activității de vaccinare”, spun reprezentanții CMCA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.