Campania „Selfie-ul pe trenuri nu ia Like-uri, ia vieți” continuă în stațiile CFR

  de Special Arad | 30 July 2021, 1:59 PM | Știri Arad

  0

  Campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare, desfășurată la nivel național continuă, polițiștii de prevenire împreună cu cei ai Serviciului Transporturi Feroviare având activități în fiecare stație CFR din municipiu și județ, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

  Această campanie are ca scop conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor C.F.R., triaje și zonele adiacente.

  Din nefericire, dorința tinerilor (în special) de a-și face un „seflie” pe tren poate avea consecințe grave, vătămări corporale grave prin electrocutare, chiar și pierderea vieții. O persoană care urcă pe un tren, chiar și dezafectat, intră în câmpul electric existent între acoperiș și linia de înaltă tensiune și se poate produce un arc electric, care presupune electrocutarea cu 27.000 de volți.

  „De aceea, în stațiile C.F.R. trebuie să adoptăm un comportament responsabil, să fim în permanență atenți și să le atragem atenția celor care vor să iasă în evidență cu un selfie pe tren că urmările pot fi tragice”, comunică agentul șef de poliție Claudia Iuga.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.