joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Biletele de tren se scumpesc de la 1 noiembrie

  de Special Arad | 2 octombrie 2019, 2:40 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a emis şi supus dezbaterii publice un proiect de ordin prin care propune majorarea tarifului perceput pentru călătoria cu trenul, în funcţie de distanţa parcursă.

  Scumpirea survine ca urmare a majorării tarifului pentru rezervarea locului, care creşte, începând cu data de 1 noiembrie, de la 4 lei la 5 lei.

  „Astfel, tariful tichetului de rezervare a locului a fost aprobat prin OMT nr. 1050/ 20 august 2013 pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători la valoarea de 4,00 lei / loc, la tren de rang Regio sau Interregio, clasa 1 sau clasa a 2-a, orice zonă kilometrică tarifară, având inclusă cota TVA de 24%. Prin ajustările cotei TVA de 20% începând cu data de 1 ianuarie 2016 respectiv 19% începând cu data de 1 ianuarie 2017, în prezent valoarea tarifului tichetului de rezervare loc este 3,90 lei / loc.
  Pe cale de consecinţă, în acest moment, ţinând cont de evoluţia pietii de transport feroviar, se apreciază ca necesar şi oportun ajustarea tarifului de rezervare a locului, urmând ca pentru restul tarifelor de deservire generală să se realizeze o analiză pentru noul mers tren.
  Faţă de cele prezentate şi având în vedere că tariful tichetului de rezervare nu s-a modificat din anul 2013 dar şi faptul că pentru călătoriile pe distanţe lungi este necesară asigurarea locurilor rezevate considerăm oportun modificarea tarifului tichetului de rezervare loc în sensul majorării acestuia la valoarea de 5,00 lei / loc, la tren de rang Regio sau Interregio, clasa 1 sau clasa a 2-a, orice zonă kilometrică tarifară, cu TVA inclus”, se arată în proiectul de ordin.

  sursa: Adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.