Campania electorală pentru alegerea Președintelui României s-a încheiat. Cine nu greșește, nu plătește!

  de Alin Olteanu | 9 noiembrie 2019, 9:17 AM | Politikos

  1

  Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale s-a încheiat în această diminață, la ora șapte, iar continuarea propagandei electorale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 4.500 de lei.

  Astfel, este interzisă difuzarea de mesaje audio, video sau mixte cu conţinut electoral, dar şi prezentarea de sondaje. Este interzisă difuzarea de mesaje electorale în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate.

  De asemenea, se sancţionează cu amendă „purtarea pe durata votării, de către membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, persoanele însărcinate cu paza, persoanele acreditate sau de către operatorii de sondaj ai institutelor de sondare a opiniei publice sau ai societăţilor comerciale ori ai organizaţiilor neguvernamentale de ecusoane, insigne ori alte însemne de propagandă electoral”. Pentru această faptă, amenda este cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.

  Campania electorală este finanţată de la bugetul de stat, controlul fiind realizat de Autoritatea Electorală Permanentă în baza Legii nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

  În cazul organizării unui al doilea tur de scrutin, campania electorală începe la data de 15 noiembrie 2019 şi se încheie la data de 23 noiembrie 2019, la ora 7.00.

  În cursa electorală s-au înscris 14 candidaţi, unii susţinuţi de partide, alţii independenţi.

  Procesul electoral, în ţară, va începe duminică, la ora 7.00, în timp ce în străinătate se desfăşoară deja din noaptea de joi spre vineri. În diaspora, votarea continuă pe toată durata zilei de sâmbătă şi se va desfăşura şi duminică.

  Conform AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) peste 18,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt înscrişi în listele electorale permanente, în timp ce în străinătate sunt peste 715.000 de români cu drept de vot.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.