duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  PNL Arad a decis: Călin Bibarț este candidatul la Primăria Aradului în 2024. Reacția edilului dă, deocamdată, un rezultat „cu virgulă”

  de Alin Olteanu | 23 ianuarie 2024, 5:26 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  7

  (foto: Iustin Cionca/Facebook)

  Printre sutele de fotografii pe care Facebook-ul le-a distribuit ieri și astăzi, postate de diferiți participanți la ziua de naștere sărbătorită de europarlamentarul Gheorghe Falcă, s-a strecurat și o informație importantă despre candidatura lui Călin Bibarț și a altor primari liberali, parcă trecută neobservată.

  Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, membru de vază al PNL Arad a postat-o, în jurul orei 15, când la sediul partidului era o conferință de presă susținută de secretarul de stat Mihai Pașca. Iată ce scria liderul liberal:

  „(Bla, bla, bla – nota red.) Colegiul Director Județean al PNL Arad s-a reunit astăzi pentru discutarea listei viitorilor primari din județ! Astăzi peste 60 de primării din cele 78 din județ sunt PNL sau în strânsă colaborare cu PNL! Intrăm în competiția electorală cu obiectivul de a păstra acest rezultat și la alegerile locale care urmează, și să câștigăm din nou în județ la europarlamentare, prezidențiale și parlamentare!

  Au fost astăzi votați de colegi, pentru candidatura de primar din partea PNL, la nivelul municipiului și al orașelor din județ:

  Călin Bibarț (Arad)
  Ban Bogdan (Curtici)
  Cristina Ciorogar (Lipova)
  Mircea Onea (Nădlac)
  Flavius Chereji (Chișineu-Criș)
  Călin Abrudan (Ineu)
  Daniel Tomuța (Sântana)
  Petru Antal (Pecica)
  Cristian Feieș (Sebiș)

  Urmează și desemnarea candidatului la Pâncota”.

  Atât. Niciun comunicat ulterior din partea PNL Arad, nici o conferință de presă să ni se prezinte candidații, nici un rond de după-amiază al primarului municipiului, Călin Bibarț, ca să ne spună că va continua… cu PNL! Nimic.

  Știrea, recunoaștem, a trecut neobservată și pentru noi, nu de altceva, dar știam că desemnarea candidaților la primării, în PNL, se face de jos în sus, adică de la organizația de bază spre acceptarea și confirmarea de către Colegiul Director Județean. Or, asta nu s-a întâmplat.

  Ulterior, pe surse, am aflat că Bucureștiul a grăbit desemnarea candidaților la orașe și municipii, drept pentru care PNL Arad s-a conformat. Martori oculari ne spun însă că primarul Aradului, Călin Bibarț, a refuzat să ia cuvântul, de altfel nici nu a stat până la finalul ședinței, iar ulterior nici nu s-a lăudat cu desemnarea sa. Semn că apele sunt, așa cum știam, destul de tulburi.

  Și dacă mai adăugăm că primarul Bibarț nu a participat ulterior la cheful organizat de Gheorghe Falcă la Hotel President, credem că am spus destule ca să vă dea și dumneavoastră, cititorilor, un rezultat cu „virgulă”.

  Citește și: Încetinitorul de particule – Să trăiți, șefu’! Ați văzut că am ajuns pe Sky News?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Anti N'drangheta di Citta Arad & Famiglia Meszar

   Să ne ferească Dumnezeu ! Alți patru ani cu Bibi ne bagă-n groapă.Și așa a ajuns un oraș depopulat și gri,fără speranță.Un oraș prăduit de mafia politică locală.Ne mirăm de ce pleacă tinerii spre occident sau în orașe ca Timișoara,Cluj,Oradea ,ș.a.m.d.

   +24 voturi
   +1
   -1
  2. Las scris aici de pe acum:

   Arădenii (cu probleme la mansardă, că altfel nu-mi explic) vor vota din nou pelene (adică bipârț) si la alegerile de anul ăsta.
   Pe urmă, timp de 4 ani, se vor plânge că Aradul rămâne pe loc, că o duc greu, că administratia isi bate joc de ei etc.

   Arādeni, e nebunie să votezi acelasi lucru si să astepti rezultate diferite !
   Poate vă veti trezi până la alegeri.

   +14 voturi
   +1
   -1
  3. De ce nu un puci?ar salva partidul

   Sergiu Bâlcea ar aduce un suflu proaspăt în politică, omul este școlit iar mentalitatea sa e peste cea a conservelor expirate din PDL arad ,deoarece PNL exista doar pe hârtie. Cu toate ca dinozaurii PDL se tem de el și îl vor pe linie moartă, el se bucura de o largă susținere asa ca ar fii posibila ,,o lovitura de palat” care sa îl împingă sa candideze la primăria Arad pe care ar lua-o fără probleme. Încă se joacă, cărțile nu subt Încă făcute.

   --10 voturi
   +1
   -1
  4. Dintr-un partid cu oameni educați și cu bune intenții ,la începutul anilor 90(în care s-au infiltrat la ordin foști angajați ai ochiului-timpanului) a ajuns sa fie condus și populat exact de opusul calităților mai sus numite.Degradarea clasei politice a promovat-o guvernatorul-marinar care a aplicat un principiu apv-ist-o- marinăresc: un șef prost își numește un subaltern prost,pt. că altfel îi ia scaunul.In urma acestui algoritm s-a instalat dominația non- valorilor de sus în jos,un fel de scară magareasca descendentă. Dr. la bază cu 10 clase e un criteriu de selecție!Migrația PDL-ului la ordin!, a dus la compromiterea totală a PNL-ului,aidoma PNT sacrificat prin Legea Lupu,și privatizările la ordin.Minunata casta liberală arădeană!

   +6 voturi
   +1
   -1
  5. Candidatii la o functie de conducere sau candidatii ce vor fi desemnati de partide pentru o competitie electorala, intr-un stat democratic, ar trebui sa reprezinte optiunea majoritatii membrilor de partid.
   In Romania nu exista NICIUN partid in care desemnarea candidatilor la alegeri sa se decida de membri. NU. In tara nedemocratica Romania desemnarea se face de cei de la varf si nu de majoritatea membrilor.
   Chiar daca la nivel de membri se desemneaza candidatii ei sunt apoi aprobati de structura municipala si apoi de structura judeteana – asa ca sa nu exista riscul pentru conducerile partidelor de a trebui sa respecte desemnarea mambrilor.
   Ca sa fie de Caragile, partidele nu permit membrilor (majoritatii/tuturor membrilor) sa isi exprime democratic optiunile. NU. Partidele vor organiza alegeri pentru delegatii membrilor ce vor participa cu drept de vot. Adica un instrument care eleimina posibilitatea pentru membri de a se exprima. Scopul este de a promova cativa smecherasi pe care sa-i momeasca si corupa, asta daca nu sunt deja de gasca, si astfel rezultatele sa fi favorabile conducerii partidelor.
   … cam despre asta este vorba si in povestea cu PDL/PNL-ul care si-a desemnat candidatii intr-un dispret total fata de proprii lor membri. Ei niic macar nu mai mimeaza democratia. NU. Ei se caca pe ea direct.
   Am studiat si celelalte partide (statutele lor) si nic celelalte nu sunt mai bune asa ca noi oricum nu avem ce vota. NU. Noi vom fi obligati sa confirmam liste de partid compuse discretionar, prin mecanismul de mai sus, de sefii de partide.
   Si apoi stiind asta eu ma intreb ce sens au indemnurile co-comentatorilor mei de a nu mai alege lepra galbena? NICIUNA. Rezultatul este optiunea de a vota alte lepre de alta culoare, dar tot lepre.
   Independentii sunt dezavantajati de sistem si nu au sanse si in ordinea asta de idei noi vom putea sa-i votam doar pe ei, fier ca-s galbeni, portocalii sau maro.
   Nu stiu de parere aveti voi dar asta nu seamana cu o democratie. NU. Este o democratie mimata sau unn sistem plutocratic deghizat in democratie.

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.