sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cade tencuiala (și) pe Bălcescu, mai ceva ca ploaia! | Foto

  de Tomck@t | 14 mai 2019, 2:58 PM | Strada | Topic special

  3

  Am primit în această dimineață informația că ar fi căzut un balcon pe strada Nicolae Bălcescu, ceea ce – la cât de șocant sună – nu ne-ar fi mirat mai deloc, starea degradată a majorității clădirilor din centrul orașului fiind deja arhicunoscută, însă, evident, fiind vorba de o informație de „primă mână” și fără dovezi, a trebuit s-o verificăm. Din fericire, nu era vorba de un balcon căzut, ci de ornamente căzute de pe fațada unei clădiri și de pe marginea acoperișului.

  Sună deja banal, nu-i așa? Degeaba ne-am uzat tastaturile ani de zile pe acest subiect, degeaba se supraimpozitează mai nou clădirile monument istoric, palatele se degradează pe zi ce trece mai rău și mai rău sub ochii noștri și nimeni nu face absolut nimic. Bulevardul Revoluției va trebui redenumit în curând în Bulevardul „Atenție! Cad ornamente!” și vom ajunge, tot în curând, să avem un oraș-ruină.

  Vi se pare că perioada aceasta de vreme ploioasă e deprimantă? Așa este, dar la fel de deprimantă este și starea orașului nostru, astfel că vremea mohorâtă nu pare să fie altceva decât un memento de la Mama Natură, saturându-se până și ea de nepăsarea și iresponsabilitatea noastră (și – evident – când spun „a noastră”, generalizez cu generozitate, dar mă refer exclusiv la cei care locuiesc în aceste clădiri și nu mișcă nici măcar un deget, chiar dacă lăcașul lor se descompune pas cu pas).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Din păcate agențiile imobiliare au o mare contribuție la această regretabilă stare de fapt, fiind interesate doar de profituri rapide, cât mai mari cu putință. La fel de regretabilă este pasivitatea adminitrației locale care încurajează această atitudine. Cu un plan real de reabilitare al centrului istoric al orașului ar avea toată lumea de câștigat pe termen lung.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.