Burj Khalifa devine istorie. Cea mai înaltă clădire din lume va avea 1 km spre cer

  de Special Arad | 21 April 2014, 12:37 PM | Internaţional

  0

  Locul Burj Khalifa in Cartea Recordurilor este amenintat. Dubaiul, campionul celor mai inalte si mai scumpe lucruri, are de infruntat un concurent serios.

  Arabia Saudita incepe saptamana viitoare constructia celui mai inalt turn din lume: Kingdom Tower in Jeddah, potrivit Construction Weekly, informeaza Incont.ro, care citează CNN.

  Consultants Advanced Construction Technology Services (ACTS) a anuntat recent ca testeaza materiale pentru construirea turnului de 1000 m inaltime. Burj Khalifa, spre comparatie, are 827 m.

  Kingdom Tower va costa 1,23 miliarde dolari. Va avea 200 de etaje si vedere asupra Marii Rosii. Vor fi folosite 80.000 de tone de otel, potrivit Saudi Gazette.

  Construirea unei asemenea structuri pe coasta, unde apa sarata poate face mai mult rau, nu e un pariu tocmai usor de castigat. Fundatia de 60 m adancime va trebui sa reziste la apa sarata a oceanului. Mai multe aici.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.