vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bogdan Aurescu: „Ucraina trebuie să câştige acest război, apoi va fi procesul de reconstrucţie”

  de Special Arad | 22 aprilie 2022, 3:26 PM | Naţional

  0

  Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, în conferinţa comună cu Dmytro Kuleba, liderul diplomaţiei de la Kiev, că România e convinsă că Ucraina va învinge în războiul început de Rusia. Reprezentantul Ucrainei a făcut mai multe aprecieri la adresa statului român şi la adresa celor care i-au sprijinit compatrioţii săi, fugiţi din calea conflictului militar.

  Ucraina trebuie să câştige acest război şi sunt sigur că îl va câştiga. Apoi va fi procesul de reconstrucţie. Îl asigur pe colegul meu că România e gata să fie parte a acestui efort susţinut reconstrucţie”, a declarat Bogdan Aurescu, în conferinţa de presă comună cu ministrul de Externe al Ucrainei.

  Aurescu a subliniat că România va sprijini Ucraina în candidatura sa pentru statutul de membru al UE: „Reiterez sprijinul puternic al Rom pentru aspiraţiile europene ale Ucrainei. Ştim din propria experienţă că parcursul pt aderare e unul complicat care presupune reforme”, a punctat ministrul de Externe al României.

  Am discutat despre deschidirea ambasadei României la Kiev. Am informat despre decizia luată. La momentul când am anunţat erau opt misiuni ale statelor membre ale UE redeschise la Kiev”, a completat Aurescu.

  Citește continuarea pe Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.