Scriitorul și profesorul Daniel Vighi a murit

  de Special Arad | 26 November 2022, 10:27 AM | Lipova | Regional | Știri Arad | Topic special

  0

  Daniel Vighi, profesorul universitar, scriitor și important membru al societății civile din Timișoara, a încetat din viață. Acesta a primit titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei în urmă cu doar două zile, atunci când, din cauza stării de sănătate, soția lui a fost cea care s-a întâlnit cu primarul Timișoarei.

  Născut la Lipova, Daniel Vighi avea 66 de ani și a trăit toată viață în strânsă legătură cu locul în care își avea rădăcinile.

  Profesorul, scriitorul și militantul civic Daniel Vighi a intrat în rândul cetățenilor de onoare ai Timișoarei. Rareori titlul acesta prestigios a fost mai binemeritat. Daniel Vighi lasă o amprentă adâncă asupra timpului și locului prin care trece. A intrat cu adevărat în conștiința timișorenilor încă din perioada Revoluției, apoi ca fondator al Societății Timișoara, și a militat timp de câteva decenii pentru valorile democratice și pentru educație civică în spiritul Timișoarei”, scria Adevărul în urmă cu două zile.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.