Bloomberg: Indienii joacă la ruletă pentru a câștiga un loc la vaccinare

  de - | 11 mai 2021, 10:20 PM | Internaţional

  0

  (foto: NDTV)

  Deşi este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, India nu are suficiente doze pentru a-și imuniza localnicii, scrie agenția Bloomberg, citat de Europa FM. Este cazul oraşului Mumbai, unde autorităţile  organizează  ruleta zilnică a vaccinurilor. Cei care câştigă primesc un loc la vaccinare.

  În fiecare seară, în jurul orei 20.00, locuitorii din Mumbai se pun în fața calculatoarelor și a telefoanelor și își pun norocul la încercare jucând la ruletă pentru a putea câștiga un loc la vaccinare, scrie Bloomberg.

  Miza este mare și râvnită de majoritatea oamenilor din oraș, astfel încât este nevoie fie de noroc, fie de rapiditate. Cu toate acestea, chiar dacă nu câștigă, participanții au învățat să facă haz de necaz iar jocul a devenit subiect de meme-uri în mediul online.

  Ruleta zilnică a vaccinurilor se desfășoară în felul următor: prima dată se așteaptă ca municipalitatea să deschidă lista cu programări, numărul de oameni care se pot înscrie depinzând de dozele de vaccin pe care autoritățile locale reușesc să le obțină. Etapa aceasta are loc în jurul orei 20.00.

  Imediat după ce s-a dat startul, fiecare doritor se conectează pe site-ul administrat de guvern și apasă butonul prin care se caută centrele de vaccinare cu doze disponibile. Apoi, totul ține de noroc și de cât de rapid a dat fiecare click.

  Internauții au început să glumească spunând că acest joc de ruletă seamănă cu versiunea indiană a „Vrei să fii milionar?”, „Kaun Banega Crorepati”.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.