joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Biroul Național al PNL a validat candidatura lui Bîlcea la primăria Aradului

  de Andrei Fuliaș | 9 martie 2020, 1:14 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  2

  Biroul Politic Național al PNL s-a reunit astăzi pentru a discuta mai multe chestiuni, printre care și candidaturile la primăriile municipiilor reședințe de județ. Era ziua pe care o aștepta de altfel toată suflarea liberală din Arad, pentru a știi cu siguranță „cine cu cine votează”. Este deja binecunoscut faptul că cei din conducerea PNL Arad au stabilit că Sergiu Bîlcea va candida la primăria Aradului, indiferent de ce spun sondajele și indiferent de ce își doresc majoritatea colegilor lor de partid de fapt. În fond, e treaba lor cum își fac jocurile interne.

  Astfel, candidatura lui Sergiu Bîlcea la primăria Aradului a fost validată astăzi de către BPN al PNL și cu asta s-au cam închis toate discuțiile despre cine va fi candidatul liberalilor la cea mai importantă primărie din județ.

  Totuși, sunt liberali care încă mai speră că, deși Călin Bibarț nu mai are nici măcar o fârâmitură de șasnă să fie candidatul partidului, acesta se va duce independent. Și asta nu o spunem noi, ci ne-o spun chiar membrii PNL cu care am discutat în ultimele săptămâni. Și nu sunt puțini. În ceea ce privește o eventuală candidatură independentă a lui Bibarț, aici lucrurile nu sunt nici clare, nici simple. Din tabăra care îl susține pe actualul primar interimar nu sunt semnale clare despre ce va face acesta și dacă își va asuma o astfel de candidatură, ci doar speranțele unora. Nici însuși Bibarț nu spune clar ce vrea să facă, deși în absolut toate mesajele sale, fie că vorbim de discursuri, fie că vorbim despre postări pe contul său de Facebook sau pe conturile „fake” făcute pentru a-l susține pe acesta, acesta lasă de înțeles că o astfel de decizie ar fi posibilă. Dar, cum spuneam, lucrurile nu sunt atât de simple, fiindcă dacă își anunță candidatura independentă, liberalii ar considera automat acest gest ca fiind unul împotriva partidului și i-ar retrage sprijinul politic, pierzându-și automat funcția de ales pe listele PNL. Așadar, dacă cumva va decide să candideze independent, Bibarț va face acest anunț probabil fix la termenul limită de depunere a candidaturilor.

  Însă toate aceste lucruri rămân deocamdată doar la nivelul de calcule și supoziții. Ce este cert este că Sergiu Bîlcea va fi candidatul PNL la Primăria Municipiului Arad, iar această informație este confirmată, pe lângă sursele noastre, chiar și de europarlamentarul Gheorghe Falcă. Președintele PNL Arad și-a anunțat colegii, pe unul dintre grupurile interne de WhatsApp ale liberalilor arădeni, că „La Biroul Politic Național a fost validată candidatura domnului Sergiu Bîlcea. De acum, toată lumea la muncă. Succes”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Greierașul lui Pinocchio

   Sincer, chiar daca poate sa para ciudat, eu mi-am dorit sa se ajunga in acest punct. Fiindca, tineti minte data la care fac aceasta afirmatie, decizia de azi va insemna mult asteptata de catre majoritatea aradenilor a ”erei Falca” in Arad. Atat am de spsus!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.