Biblioteca arădeană are o nouă aplicație pentru mobil

  de Special Arad | 11 octombrie 2020, 3:49 PM | Cultură | IT

  0

  Cum se instalează? În mod curios, aplicația smartphone a Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” nu se găsește direct în Google Play sau în AppStore, dar funcționează la fel după ce accesați în browserul telefonului, de exemplu Google Chrome, link-ul app.bibliotecaarad.ro. După ce pagina web se încarcă, în partea de sus a ecranului se găsește butonul pentru instalare.

  Aplicația pentru mobil nu necesită permisiuni speciale pentru instalare. Poate fi instalată atât pe dispozitivele mobile care rulează sistemul de operare Android, cât și cele iOS, accesând doar adresa https://app.bibliotecaarad.ro.

  Aplicația a fost concepută pentru a integra serviciile online ale bibliotecii în experiența specifică pe care o oferă folosirea dispozitivelor mobile, din punct de vedere funcțional, dar și vizual. Ea reunește sub aceeași interfață conținutul mai multor paginii web ale bibliotecii:
  • Website-ul oficial (bibliotecaarad.ro) cu articole și știri despre activitățile și evenimentele bibliotecii
  • Biblioteca digitală (digital.bibliotecaarad.ro), unde pot fi accesate cărți și documente digitizate
  • Catalogul online (catalog.bibliotecaarad.ro), unde pot fi căutate titlurile din colecțiile fizice ale bibliotecii
  • Harta cu monografii (bibliotecaarad.ro/monografii), unde pot fi accesate monografiile tuturor localităților din județul Arad

  Pe lângă accesul la cele de mai sus, aplicația pentru mobil oferă două noi servicii sau funcționalități:

  „Întreabă un bibliotecar” – suport live prin intermediul chat-ului și „Recomandă o carte” – o modalitate de a semnala apariții editoriale noi sau titluri care nu se găsesc în colecțiile bibliotecii.

  Pentru instalare sunt recomandate browserele Google Chrome sau Samsung Internet. Aplicația poate fi instalată folosind și alte browsere (de exemplu, Mozilla Firefox sau Safari) activând opțiunea „Add to home screen” („Adaugă pe ecranul Acasă”) sau „Install” din meniul browserului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.