duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bibarț nu renunță. Mai mulți copaci vor fi tăiați

  de Raluca Medeleanu | 9 iunie 2023, 1:29 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  3

  cei trei tei sănătoși tăiați de pe strada Ioan Suciu

  Ca urmare a articolelor recente în care Primăria Arad este criticată pentru înverșunarea cu care taie copacii din municipiul Arad, primarul Călin Bibarț a trimis tuturor redacțiilor un comunicat prin care își susține în continuare punctul de vedere referitor la importanța tăierii arborilor din municipiu, folosind și de această dată motivul siguranței cetățenilor.

  Cu toate acestea, amintim că pe lângă tăierea celui mai vechi stejar din Parcul Eminescu, despre care municipalitatea susținea că ar fi fost bolnav, în această săptămână au mai fost puși la pământ arbori complet sănătoși, doar pe motivul că au crescut prea aproape de imobile.

  În punctul de vedere emis astăzi însă, primarul folosește impropriu cuvântul „aparent sănătoși”.

  Iată poziția oficială: Primăria Municipiului Arad anunță că în perioada următoare continuă tăierea de copaci bolnavi și/sau uscați din municipiu. Toate lucrările sunt făcute în urma sesizărilor cetățenilor şi la cererea asociațiilor de proprietari în baza legii 24/2007, având toate avizele legale.

  «Repet ce am spus cu altă ocazie: în Arad primează oamenii şi siguranța lor! Nu putem risca să cadă un copac peste cineva şi să îi pună în pericol viața, sănătatea. La fiecare furtună cad pomi aparent sănătoşi, încercăm să prevenim astfel de incidente exploatând arborii uscați, bolnavi, cu precizarea că în locul fiecărui copac înlăturat plantăm alți trei arbori tineri», a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad”.

  Nicio vorbă însă de situațiile în care au fost tăiați copaci perfect sănătoși. Menționăm că tot anul acesta s-a luat o decizie la nivelul Primăriei pentru tăierea copacilor fructiferi din oraș, pe motiv că fac mizerie. Astfel, și-au găsit sfârșitul numeroși pomi care nu reprezentau niciun pericol.

  Nu putem să nu ne întrebăm în folosul cui vine această plantare de arbori noi, care costă evident bani din bugetul local, în locul celor existenți.

   

  Citește și:

  Jihad al Primăriei împotriva copacilor din Arad?! • Special Arad

  Au tăiat până și cireșul simbol, iubit de Mihai Botez • Special Arad

  La moartea unui stejar. Primăria Arad, cu drujba în legi și în Parcul Eminescu • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.