sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sfaturi pentru a avea grijă de câinele tău iarna. De la hăinuțe pentru căței la mâncare specială, iată ce trebuie să știi

  de - | 21 noiembrie 2022, 4:11 PM | Advertorial

  0

  Odată cu sosirea iernii și a temperaturilor scăzute, trebuie să adoptăm o serie de măsuri pentru a ne proteja animalele de companie de frigul caracteristic acestei perioade a anului, pentru că, în caz contrar, sănătatea animalului nostru poate avea de suferit. De aceea dorim să vă oferim câteva sfaturi pentru a vă proteja animalul de companie și pentru a minimiza riscul ca sănătatea acestuia să fie afectată de frigul iernii în aceste luni.

  Trebuie să acordăm o atenție deosebită câinilor care sunt mai vulnerabili la frig, cățeii, câinii bătrâni, cei de rase mici și cei cu părul puțin care au nevoie de hăinuțe căței, precum și celor care au suferit sau tind să sufere de boli respiratorii. În schimb, rasele nordice sunt cele mai rezistente la temperaturile scăzute, deși trebuie să fie îngrijite pentru a le asigura bunăstarea.

  Hrana, cheia sănătății animalului tău de companie în timpul iernii

  Este important să nu neglijați alimentația animalului dumneavoastră de companie în nicio perioadă a anului, mai ales iarna. O alimentație adecvată va ajuta și va stimula sistemul imunitar al animalului nostru de companie, reducând șansele ca acesta să se îmbolnăvească. În această perioadă a anului, câinii au tendința de a mânca mai mult pentru a-și conserva căldura în timpul zilei, așa că este recomandabil să le măriți ușor porțiile. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la dieta lor și să ne asigurăm că fac exerciții fizice, astfel încât aportul caloric crescut să nu ducă la supraponderabilitate. Dacă locuim într-o zonă cu temperaturi foarte scăzute, ar trebui să verificăm zilnic bolul de apă al animalului nostru de companie pentru a ne asigura că nu a înghețat.

  Când vă scoateți animalul de companie la plimbare

  Este important ca animalul nostru de companie să nu petreacă perioade foarte lungi de timp în aer liber, iar dacă o face, este important să aibă hăinuțe căței speciale. În ceea ce privește plimbările, putem reduce durata acestora pentru a evita ca animalul nostru de companie să sufere de pe urma temperaturilor scăzute.

  Din cauza umidității, a ploii și a frigului, animalul nostru de companie se întoarce adesea acasă ud sau cu hăinuțe căței umede după o plimbare. În aceste ocazii, este esențial să îi uscăm corespunzător pentru a îi împiedica să sufere de orice tip de răceală. În cazul câinilor vârstnici, trebuie să acordăm și mai multă atenție acestei probleme, deoarece vulnerabilitatea lor mai mare din cauza vârstei poate face ca răcelile să se transforme în bronșită sau chiar pneumonie. De asemenea, trebuie să se acorde atenție la labele și la pernuțele lor, deoarece acestea sunt în contact direct cu solul și uneori pot fi crăpate și pot suferi răni din cauza frigului.

  Evitați schimbările bruște de temperatură

  De asemenea, ar trebui să evităm schimbările bruște de temperatură atunci când ieșim afară, deoarece acest lucru îl poate îmbolnăvi pe câinele nostru. Dacă avem încălzirea pornită în casă și urmează să ne scoatem câinele la plimbare, este recomandabil să o oprim cu 10 minute înainte, pentru ca acesta să nu resimtă o schimbare atât de drastică de temperatură atunci când ieșim afară.

  Hăinuțe căței speciale pentru vreme rece

  Deși aceste hăinuțe căței nu sunt întotdeauna necesare, acestea pot fi de mare ajutor pentru a menține animalul de companie mai cald, în special în cazul câinilor care suferă de artroză.

  Au nevoie de un loc unde să se odihnească și să se protejeze de frig

  Este foarte important ca animalul nostru de companie să aibă un pat mic cu o pătură care să-l protejeze de frig iarna, așa că trebuie să achiziționăm unul pentru a-i menține temperatura corpului în această perioadă. De asemenea, trebuie să evităm ca aceștia să fie expuși la curenți de aer, așezându-le patul într-un loc ferit. În cazul în care animalul nostru de companie trăiește în aer liber, este esențial să îi oferim o cușcă rezistentă la frig și cu un interior confortabil și călduros pentru a rezista mai bine la iarna grea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.