marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bega Symphony Orchestra și dirijorul Radu Popa, pe scena SYA

  de Special Arad | 9 iunie 2023, 11:08 AM | Cultură | Muzică

  0

  Comunicat. Bega Symphony Orchestra, sub bagheta reputatului dirijor Radu Popa, este numele orchestrei simfonice care va concerta pe scena Festivalului SYA Experience în seara de sâmbătă, 24 iunie. Colaborarea cu orchestra condusă de la pupitrul dirijoral de Radu Popa reprezintă o concretizarea intenției organizatorilor de a celebra faptul că în acest an Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, iar invitarea muzicienilor timișoreni pentru programul care va încheia ediția din acest an a SYA se dorește o reafirmare a faptului că Festivalul SYA se înscrie într-un circuit regional al spectacolelor de calitate.

  Bega Symphony Orchestra va susține la SYA un program complex, care va cuprinde un program belcanto la care vor participa soliști din Arad, Timișoara și București, într-o primă parte. Între artiștii soliști care vor apărea pe scena SYA îî veți regăsi pe Vlad Paven, State Eduard, Nicoleta Brola, Ingrid Nicolaescu sau Daniel Zah.

  În a doua parte, Bega Symphony Orchestra va asigura parteneriatul muzical al unuia dintre cei mai buni violonceliști din Europa în momentul de față – Răzvan Suma – pentru faimosul program de tangouri ale lui Astor Piazzolla.

  Dirijorul Radu Popa este unul dintre șefii de orchestră reputați din România, fiind dirijor permanent al Filarmonicii Banatul din Timișoara, dar și colaborator al multor alte orchestre simfonice de prim-plan, între care Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica George Enescu, Filarmonica din Brașov și cea din Târgu Mureș. Faptul că a răspuns pozitiv invitației noastre de a conduce o orchestră timișoreană pe scena SYA, ne bucură și ne onorează în egală măsură. De asemene, faptul că l-am ”convins” pe violoncelistul Răzvan Suma să vină la Arad cu programul său Piazolla, reprezintă pentru noi o satisfacție deosebită, fiind unul dintre cele mai de forță momente muzicale la care le puteam spera pe piața noastră muzicală. Sperăm ca arădenii – dar nu numai – să vină într-un număr cât mai mare pentru a se bucura de momente de spectacol excepționale în cele două zile de festival din 23-24 iunie”, declară Marius Simion, Președinte al Asociației IN TIMES CONCEPT, principal organizator al Festivalului SYA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.