duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  BCR a pierdut procese cu foști angajați. Vezi ce obligații are acum…

  de Special Arad | 13 ianuarie 2015, 11:26 AM | Business

  0

  Mai multi fosti angajati ai BCR, din cadrul unui departament care a fost desfiintat aproape complet in procesul de restructurare, au obtinut o decizie care obliga banca sa ii reangajeze si sa le plateasca salariile aferente perioadei in care nu au avut loc de munca. Banca s-a conformat, deocamdata, doar in ceea ce priveste banii.

  Mai multi fosti angajati BCR din cadrul deparatmentului Back Office Pasive si Tranzactii au obtinut, la Tribunalul Bucuresti, o decizie executorie care obliga cea mai mare banca din Romania sa ii reincadreze pe post. Instanta a constatat ca oamenii au fost concediati pe motive abuzive.

  Judecatorii au dispus ca BCR sa plateasca fostilor sai angajati si salariile aferente perioadei care a trecut de la concediere pana la decizie, scrie Economica.net.

  ” Dispune repunerea partilor in situatia anterioara emiterii deciziei de concediere, prin reintegrarea contestatorului in functia anterior detinuta emiterii actului anulat. Obliga intimata la plata catre contestator a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si actualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul in temeiul contractului individual de munca, de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective. Obliga intimata la plata contravalorii salariului aferent perioadei in care contractul individual de munca a fost suspendat pe durata cercetarii disciplinare prealabile.”, arata decizia emisa intr-unul dintre dosare.

  Potrivit informatiilor Economica.net, salariile din urma au fost deja virate in conturile oamenilor insa, in ceea ce priveste reangajarea pe acelasi post, situatia este mai putin clara.

  ” Teoretic, eu de luni(nr: astazi, 12 ianuarie) reincep munca la BCR pe acelasi post pe care il ocupam inainte sa fiu concediat. Practic insa este imposibil sa se intample asta din moment ce postul meu a fost desfiintat. O sa vad ce imi va oferi BCR „, spune unul dintre angajatii implicati in proces. Banca are posibilitatea de a ataca decizia Tribunalului la Curtea de Apel.

  Sursa: DailyBusiness.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.