joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Drept la replică dat poliției, de arădeanul căruia i-a fost tâlhărită mama și a lansat un apel pe facebook

  de Mihai Todoca | 8 august 2017, 11:44 AM | Știri Arad

  2

  Titlu principal: Reacție rapidă, după ce hoții au intrat peste un cuplu de bătrâni ca să îi jefuiască! „…facturile le lipesc pe poarta poliției.”

  Așa cum este prezentată și în imaginea articolului, o filmare cu un hoț ar duce la prinderea acestuia, doar că… nu toate funcționează. Așa că, după mai multe incidente în care cetățeni arădeni au căzut victime hoților, un arădean face un apel pe facebook pentru a monta camere de supraveghere în zona Pieței Gării, mai exact Aleea Azuga. Acolo, după cum bine se știe, locul este o pepinieră de oameni ai străzii care stau nestingheriți, se droghează cu aurolac, consumă alcool iar în orele târzii ale serii produc pagube în special stațiilor de tramvai, spărgând sticlele refugiilor. Autoritățile locale sunt indiferente față de aceste probleme, nereușind până acum să rezolve această problemă care persistă de atâția ani.

  Citește și: Un tânăr a sfârtecat urechea unei femei pentru a-i fura un cercel!

  Astfel, după ce mama unui arădean a fost tâlhărită în plină stradă, iar recent apartamentul unui cuplu de bătrâni a fost călcat de hoți (cu ei în casă! Aceștia paralizând de frică la început, apoi au reușit doar să strige după ajutor), același arădean lansează următorul apel către cetățeni:

  „M-am săturat. Aș vrea să vă cer ajutorul. Distribuiți vă rog această postare cui credeți că mă poate ajuta.

  Am fost aseară la o pereche în vârstă. Locuiesc în zona gării, într-un apartament la parter. Cineva, pe înserate, le-a intrat pe geam și în prezența lor le-a cotrobăit printre lucruri căutând bani. Bătrânii prima dată au rămas muți, nu le venea să creadă ce li se întâmplă. Apoi au început să strige, geamurile fiind larg deschise. Omul a plecat pe usă, nu pentru că s-a speriat, ci pentru că nu a găsit nimic. Înainte de plecare le-a cerut explicit bani, dar i-au spus că nu au.

  Bătrâniii au sunat la poliție. Poliția a făcut dosar. Și atât.

  Unei vecine din acel bloc un nemernic i-a smuls cerceii din ureche. Ziua. Poliția a făcut dosar. Și atât.

  Mama mea în noiembrie 2015 a fost tâlhărită în plină stradă în acea zonă. A murit peste o lună ca urmare directă a acelui eveniment. Poliția a făcut dosar. Și atât. După spusele polițaiului, camerele de pe BCR care băteau fix pe zona incidentului, nu au mers. Camerele unei bănci. Hai să mori tu!?

  Mi-e lehamite de toate organele blege din miliție, de toate gunoaiele ales adunate în instituțiile statului care ar trebui să ne protejeze.

  Aș vrea să mă ajutați să umplem zona de camere video. Camere video care merg, futu-i, 24 din 24. Este vorba de 4 blocuri de pe Aleea Azuga, locuite de mulți bătrâni. Ar fi nevoie de 20-24 camere video, cabluri și de echipamentele de înregistrare. Suma totală se ridică la 2-3000 euro. Orice contribuție este binevenită. Toate donațiile și cheltuielile le postez aici iar facturile le lipesc pe poarta poliției.

  Untitled


   

  Citește și: Femeie tâlhărită în centrul Aradului – am alergat după hoț până am rămas fără aer (FOTO-VIDEO)


   

  Tot în aceeași zonă, numai în acest an, au avut loc alte trei tâlhării, în plină stradă, ziua în amiaza mare. Unul dintre tâlhari chiar a fost capturat, cu ajutorul imaginilor surprinse de către colegul nostru, Andrei Fuliaș, care a alergat după hoț mai bine de 2 kilometri. Zona Gării a devenit, dintr-o zonă care avea un renume ca fiind una liniștită, într-o zonă în care tâlhăriile sunt la ordinea zilei. Zeci de oameni ai străzii, ale căror minți sunt mai mereu întunecate de aurolacul pe care îl inhalează, își fac veacul în această zonă. Oamenilor din această zonă, mulți dintre ei în vârstă, le este frică acum să mai iasă din case chiar și în miezul zilei. Noi putem doar spera că într-o zi se îndură și autoritățile să facă ceva în această privință.

  UPDATE: Am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Poliție, Lorena Radu, cu privire la cele postate de László Szőke iar aceasta ne-a spus următoarele: „Am făcut verificări, iar aseară nu a existat nici o sesizare la 112 cu privire la o faptă de furt sau vreo tentativă de furt, iar în ultimele patru luni nici atât. În noiembrie 2015, într-adevăr există fapta de tâlhărie pe care s-a lucrat sub îndrumarea și coordonarea procurorului de caz, dar cu privire la cele care sunt menționate în postare, nu. Am încercat să luăm legătura cu domnul, nu ne răspunde.”

  UPDATE 2 : Într-un comentariu postat pe facebook, autorul postării originale, László Szőke, revine cu precizări legate de poziția Poliției, pe care le redăm aici:

  „Niște precizări, direct de la sursă:
  – Mama mea fost tâlhărită în noiembrie 2015. A luat-o salvarea de pe stradă. Poliția m-a anunțat atunci despre eveniment. O chema Szőke, la fel ca pe mine. Ce nu corespunde? Doamna Lorena Rusu despre ce caz vorbește oare?
  – NU m-a sunat nimeni de la poliție și nu am nici un apel nepreluat. Afirmația doamnei Rusu nu corespunde adevărului.
  – Nicăieri în postarea mea nu afirm că evenimentul s-ar fi petrecut aseară. Duminică seara am fost la cei doi bătrâni, atunci mi-au povestit pățania.”

   

  Imaginea articolului are scop ilustrativ

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.