vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bashar al-Assad, după atentatele din Paris: „Franţa a ajuns pentru scurt timp în situaţia cu care Siria se confruntă de 5 ani”

  de - | 14 noiembrie 2015, 3:31 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Franţa s-a confruntat vineri seară cu situaţia prin care Siria trece de cinci ani, a reacţionat preşedintele sirian, Bashar al-Assad, la atentatele din Paris. Politica Franţei în Orientul Mijlociu a contribuit la expansiunea terorismului, mai susţine preşedintele sirian, potrivit Mediafax, care citează site-ul publicaţiei franceze Le Figaro.

  „Franţa a descoperit vineri seară o situaţie cu care Siria se confruntă de cinci ani”, a declarat liderul regimului de la Damasc, contestat puternic de Administraţia Francois Hollande.

  „Politicile eronate adoptate de ţările occidentale, în special de Franţa, în regiunea (Orientului Mijlociu) au contribuit la expansiunea terorismului”, a mai declarat Bashar al-Assad, sâmbătă, citat de agenţia oficială siriană Sana.

  Franţa a început o campanie militară împotriva militanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI) în Siria la sfârşitul lunii septembrie. Preşedintele francez, Francois Hollande, a criticat în nenumărate rânduri, politica dusă de regimul Bashar al-Assad, susţinând că plecarea acestuia de la conducerea Siriei ar putea pune capăt războiului civil din ţară, în care sunt implicate şi organizaţii teroriste.

  Instabilitatea din Siria a determinat emigrarea a zeci de mii de cetăţeni sirieni care s-au îndreptat spre Europa pentru a solicita azil, determinând o criză a migraţiei fără precedent pe continentul european.

  Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.