marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Banca Transilvania este foarte aproape de achiziţia OTP Bank România

  de - | 19 decembrie 2023, 10:16 PM | Business | Naţional

  0

  Banca Transilvania se îndreaptă cu paşi rapizi către achiziţia OTP Bank România, tran­zacţie care îi va consolida poziţia de lider pe piaţa bancară românească, potrivit Ziarul Financiar.

  Negocierile sunt pe „ultimii metri“, cele două bănci înţelegându-se în privinţa termenilor tranzacţiei, iar anunţul oficial este aşteptat pentru începutul lunii ianuarie, după aprobarea deal-ului de către board-urile celor două bănci, conform surselor de pe piaţa bancară.

  OTP Bank România este a patra bancă pe care o achiziţionează Banca Transilvania în aproape un deceniu, după preluarea Volksbank România, Bancpost şi Idea Bank.

  Valoarea tranzacţiei va fi comunicată în ianuarie, ea fiind compusă din preţul plătit pentru capitalul OTP Bank, la care se adaugă sumele necesare rambursării liniilor de finanţare oferite de Budapesta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.