marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ba prost ești tu! Falcă încearcă un transfer de… înjurături (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 18 august 2016, 3:39 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Sport

  12

  Știri Arad. Campania electorală s-a terminat de mai bine de 70 de zile. După un tur de forță în care își făcea campanie și în timp ce mânca, în timp ce se spăla pe dinți, în timp ce își schimba șosetele sau se scărpina sub bărbiță, primarul Aradului, Falcă, Gheorghe Falcă, și-a luat o pauză…

  În luna mai Falcă era peste tot. Parcă era… mai mulți. În luna mai Aradul a avut parte de mai mult de 50 de evenimente, edilul fiind prezent la cel puțin trei sferturi dintre ele. Din data de 3 iunie și până astăzi, 18 august, data la care au început Zilele Aradului, urbea noastră a mai avut parte de doar două (DOUĂ!!!) EVENIMENTE mai importante: concertul din Cetatea Aradului susținut de Filarmonica arădeană și festivalul urban STRArad! DOUĂ evenimente în lunile iunie, iulie și jumătatea din august, și peste 50 în luna mai, luna în care Falcă și-a făcut campanie pe banii arădenilor…

  Apoi a câștigat alegerile. Da, le-a câștigat cu 46 la sută din voturile celor 36 la sută dintre arădenii care au fost la vot. Nici nu mai contează. Ne-a prostit până atunci și acum îi lasă pe alții să o facă în continuare.

  Nu deținem o statistică, dar cu siguranță foarte puțini dintre suporterii echipei UTA l-au votat. Asta și pentru că unul dintre contracandidații lui a fost chiar fostul șef al suporterilor Bătrânei Doamne, Sebastian Bulumac, dar și pentru că lucrările la noul stadion UTA-Francisc Neumann par că nu se mai sfârșesc niciodată.

  IMG_3284

  La data de 12 iunie, la doar șapte zile după ce Falcă și-a adjudecat – din nou – funcția de primar, Aradul a fost centrul unei mari rușini. Terenul de joc de pe stadionul Motorul a fost inundat, iar imaginile date în direct de DigiSport au făcut înconjurul României și al lumii, fiind difuzate chiar și de celebrul canal ESPN. Bineînțeles, Falcă a lipsit de la eveniment. Era deja primar. O persoană și o instituție au fost atunci tirul înjurăturilor suporterilor arădeni care au înfruntat ploaia. Cine era personajul? Normal, Gheorghe Falcă. Care era instituția? La fel de normal, FRF.

  Asta după ce la data de 18 aprilie, ziua în care clubul UTA împlinea 71 de ani, Falcă poza trufaș chiar pe gazonul de pe UTA, gazon pe care avea apoi să-l împartă arădenilor în caserole, bineînțeles că tot în propria-i campanie electorală. Nimeni nu este însă convins că acea iarbă uscată, cu etichetă, a fost chiar cea din gazonul englezesc al arenei construite de Francisc Neumann, dar toate legăturile duc înspre o altă concluzie…

  stadion-falca-3

  FOTO: actualitati-arad.ro

  Ca să își spele din rușine, Falcă a recurs din nou la arma-i favorită: a mai dat o prosteală populației. Și-a sunat subalternii din partid și i-a pus să răspândească zvonul că oficialii FRF l-au sunat și i-au transmis că UTA va juca în Liga 1 în locul Rapidului. Mai țineți minte ce spunea Gheorghe Falcă în acele zile?

  Eu pot să vă spun doar că UTA este pregătită dacă va fi să intre în Divizia A. Poate fi pregătită financiar şi până la începerea sezonului va fi pregătită şi logistica, terenul, tot. Când am mers la baraj, Federaţia a venit să ne verifice, pentru că trebuie făcută omologarea. Ce spun eu e simplu: vom fi pregătiţi dacă federaţia va decide ca UTA să activeze în Divizia A. Dacă mă întrebi dacă am avut discuţii cu conducerea federaţiei, eu confirm: da, dar nu pot spune ce(Gheorghe Falcă pentru ProSport)

  Chiar astăzi (n.r. 14 iunie) vom avea o şedinţă între club şi reprezentanţii Primăriei pentru schimbarea gazonului de pe „Motorul” şi demararea lucrărilor necesare pentru primirea avizului favorabil de disputare a jocurilor de pe teren propriu în Aradul Nou. Indiferent de eşalon. Vom mări capacitatea arenei şi vom rezolva la timp toate solicitările(Gheorghe Falcă pentru ARADON)

  Noi am mușcat… Nostra culpa…

  Și acum întrebăm noi, retoric evident.

  1. A fost schimbat gazonul de pe arena Motorul? RĂSPUNS: negativ.

  2. A fost mărită capacitatea stadionului Motorul după meciul de baraj cu Voluntari? RĂSPUNS: negativ.

  3. Este UTA pregătită financiar pentru Liga 1 sau măcar pentru Liga 2? RĂSPUNS: NEGATIV. Aici venim și cu unele argumente: jucătorii au mai mult de două luni restanțe la salarii, primele pentru performanța din sezonul trecut nu au fost plătite nici acum, iar unul dintre cei mai importanți jucători din sezonul trecut, Cipri Rus, a plecat de la echipă tocmai pentru că nu fost plătit.

  stadion-4

  Sătul să tot fie înjurat, Falcă a recurs la delegarea unei alte persoane, încercând totodată să transfere și înjurăturile care îl tot vizează. Zilele trecute, deși era în Arad, primarul Falcă l-a trimis pe viceprimarul Călin Bibarț – fost prefect al Aradului în perioada 2009-2012, să prezinte stadiul lucrărilor de la stadionul UTA-Francisc Neumann.

  Bibarț a început dezastruos: „(…) au circulat pe piaţă foarte multe vorbe că lucrările sunt întârziate. Am fost şi la locul unde se toarnă betoane, gradenele, pe care se vor monta scaunele. Apoi, am sosit aici, la stadion, unde se mai lucrează la partea de fundaţie, aşa că – vizual – se creează impresia că nu se întâmplă mare lucru. (…)  E important că lucrările sunt în grafic, iar termenul de construcţie nu va fi depăşit, adică luna mai a anului 2018. Nu a fost nicio prelungire a termenului, s-a înţeles greşit. A fost o autorizaţie de demolare, pentru un an, apoi una de construcţie, pentru trei ani”.

  Ne trosnim degetele, ne pocnim gâtul, suduim în gând și nu numai, și ne întrebăm ce are sula cu prefectura? Cât de mult cred aceste personaje că ne pot sfida inteligența? Cât de proști ne cred? Realitatea, trista realitate, demonstrează însă că suntem. Da, suntem proști…

  Conform celor spuse de noul personaj delegat cu prostirea în masă a arădenilor, demolarea stadionului UTA a durat un an! Și iar ne trosnim degetele. Și iar ne pocnim gâtul. Ba tu ești… Căline!

  Deși toată suflarea utistă a văzut că primii stâlpi ai noii arene au fost montați în luna octombrie a anului 2014, acești oficiali ai prostirii arădenilor tot încearcă să ne convingă că startul lucrărilor a fost în luna mai 2015. În 21 mai. Mai drăguț… Chiar de marea sărbătoarea a Sfinților Constantin și Elena. Chiar atunci au început cei doi muncitori, un inginer și alți trei care mâncau sandwich să lucreze…

  Dincolo de ironie, nu ar fi fost o problemă nici că stadionul va fi gata – deși ne îndoim – în luna mai 2018, nici că lucrările ar fi început în mai și nu în octombrie, însă problema apare atunci când suntem prostiți. Când suntem mințiți.

  Adică această administrație ne arată cât de întârziată este. La Târgu Jiu un stadion cam de aceeași capacitate cu UTA se finalizează în mai puțin de doi ani, cu tot cu lucrările de demolare, iar la Craiova, o arenă de 30.000 de locuri va fi și ea finalizată în doi ani și câteva luni.

  La Arad, lucrările la construirea pasarelei de peste Mureș au fost întârziate cu un an, renovările la cinematograful din Grădiște au fost întârziate cu cinci luni (n.r. apropo, tot Bibarț a fost și acolo), iar un stadion de 12.500 de locuri se construiește în patru (4) ani. Asta ca să ne referim doar la ultimele de care ne-am amintit. Nu e cam… retarded?

  bibart 1

  FOTO: Glasul Aradului – Călin Bibarț, cel din stânga imaginii 

  Cine este Călin Bibarț?

  Călin Bibarț este fostul șef al ROMSILVA și este finul de cununie al prim adjunctului SRI, generalul Florian Coldea. Conform informațiilor obținute de Flux24, cei doi sunt consăteni, fiind originari din Târnova.

  Călin Bibarț, un fost șef de ocol din județul Cluj, în vârstă de 44 de ani, este de profesie inginer silvic, iar după absolvirea Facultăţii de Silvicultură din Braşov, a lucrat la un ocol silvic din cadrul Direcţiei Silvice Cluj. Apoi, Bibarț s-a transferat la Arad, unde a fost pe rând, şef de district, şef de ocol la Lipova, în perioada 2005-2009 şi în perioada 2012-2015, scrie Gazeta de Cluj.

  Între anii 2009 şi 2012 a fost prefect de Arad.

  În 2012, atunci când Mihai Răzvan Ungureanu a candidat la Parlament, Bibarț s-a retras din cursa electorală pentru Senat cedându-i locul acestuia. MRU este astăzi șeful SIE…

  Iar acum ne întrebăm pentru ce îl pregătește cuplul Falcă – Coldea? Că doar nu a lăsat funcția de șef al ROMSILVA pentru minuscula – în cazul lui – funcție de viceprimar?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce vreti mai? Omul se ia la intrecere cu Guvernul Tehonratat si au pus un pariu care termina cel mai tarziu e miza pariului ! El stadionul sau ei pasajele de pe centura! No amu ca nui PSD -ul pa cine dai vina Ghita? pe guvernul lui CIOL OS? pazea pazea!

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Desi la fel ca si celelalte comentarii pe care le-am scris la alte articole, nici acesta nu va fi publicat, căci se pare ca „specialarad” accepta doar aplaudaci… speciali ai articolelor, as pune o intrebare: de ce nu spuneti voi direct ce vreti? In folosul cui scrieti, ca n-o sa ma puteti convinge nici pe mine si nici pe altii ca o faceti in numele aradenilor? Daca tot n-o faceti voi, o fac eu! In „curatul” stil romanesc, voi continuati campania celui care a pierdut alegerile ramanand la faza cu paiul din ochiul celuilalt. Nu spun ca preferatul vostru n-ar fi fost un primar bun, pana la proba contrarie toti sunt excelenti gospodari. Dar cand veti inceta sa tot aruncati cu noroi in oricine nu e din tabara voastra? PSD-ul a condus tara asta aproape doua decenii. Rezultatele se vad! Liderii ei actuali sunt la limita penalului… moral, cel putin. De ce nu-l propuneti direct pe Iliescu, macar prim ministru, daca in postul de presedinte a depasit prin siretlic „norma legala”?
   Am ales sa va scriu atat de mult ca sa fie clar ca nu toti sunt fraieri care sa „puna botul” la barfele voastre permanente. Desi, cum scriam, sigur nici coemntariul acesta n-o sa apara! Ca asa sunteti voi… cine nu-i cu noi… inca din vremea lui Dej 🙁

   --8 voturi
   +1
   -1
   • @arădeanul onest

    Esti probabil un mare oportunist si ”lingau” a lui falca. Ca nu vad cine ar mai continua cu ”pericolul rosu” in ziua asta. Nu am nimic de aparat. Critica fata de Regimul falca pe aceste pagini merge dincolo de opozitia politica. Chestiunile prezentate in articol sunt mult prea logice si bine argumentate ca cineva sa mai puna la indoiala parsivismul unui paranoid ca falca si conexiunea acestuia la Coldea. O Mafie infiltrata adanc in institutiile statului. Fiindca dupa toate afacerile murdare facute de falca este cel putin curios ca pe el nu-l calca de loc DNA-ul.

    Daca ai fi onest ai fi tacut din gura. Asa ca ”gura-ti pute” tot la fel ca a sefului tau.

    Adevarul a deranjat din totdeauna! Ori tu nu faci decat sa confirmi aceasta afirmatie. Daca macar ai aduce argumente importiva celor scrise, dovenindu-le ca fiind un neadevar. In schimb te demasti cine esti, atacand pe cei ce scriu. Asa ca nu pot sa ma abtin: – Mars!

    +7 voturi
    +1
    -1
    • @Peterpan
     Mai este nevoie să scriu că limbajul vă trădează, domnule Peterpan? Dreptul la (altă) opinie nu există în viziunea dumneavoastră? Faceţi deducţii ilogice, acuzând lipsa mea de logică, altfel nu-mi explic de unde aţi tras concluzia că aş fi lingăul nu ştiu cui… Cât priveşte „ciuma roşie” (nu e sintagma mea, au „inventat-o” alţii, orb să fii să nu-ţi dai seama că oricât s-ar pretinde că nu e aşa, lupta ESTE politică, doar că se folosesc chestiuni din viaţa de zi cu zi ca să o justifice. În fine, sunteţi liber să credeţi ce vreţi, după cum şi eu sunt liber să cred ce vreau. Urmăream „Special Arad”, dar iată că m-aţi convins să nu o mai fac. Ştiu, veţi spune cu satisfacţie că nu-i bai. Aşa e. Cred la fel. Decât să-mi incasez expresii demne de cocalari, gen „îţi pute gura”, „marş”… rămâneţi cu ura voastră. Bine am scris că principiul care vă mână e stalinistul „cine nu e cu noi…”
     În final, trag şi eu o concluzie. Dacă tot vorbim despre ce pute şi pe unde, poate vi s-a părut din comentariul pe care l-aţi scris că simţiţi ceva miros. Dacă nu, vi-l arat eu: „CA CIneva sa mai puna la indoiala…” 🙂 Să aveţi un weekend frumos (mirositor) 🙂

     --3 voturi
     +1
     -1
     • Si pe tine te tradeaza limbajul si emoticoanele :)te stim din postarile de pe FB din campanie, de pe un cont fals evident. Ia, zi-ne si noua,cu logica ta de fier,ce legatura are Iliescu, scos din naftalina, cu lucrarile de la stadionul FN? Vino cu argumente, nu cu abureli, ca suntem satui!

      --1 voturi
      +1
      -1
     • @arădeanul onest

      După cât de înverșunat continui să discuți orice altceva, dar cât mai putin subiectul articolului, bag seamă că faci parte din gașca de politruci și servitori dedicați întru delapidări a Micului Vizionar Filfizon. Voi ăștia de vă mulțumiți cu firimiturile de la masa șefului vostru sunteți atât de mândrii de voi încăt vă dați de gol peste tot.
      În lipsă de argumente, atacați ca de obicei și iarba care se apleacă în bătaia vântului, doar să îi faceți pe voie șefului.

      Sunteți o specie aparte. Vă știu din vremea comunismului. Grețoși de serviabili, hamalii de genți, cățeii ușilor de șefi, aplaudaci înverșunați, nulități profesionali, … dar harnici lustruitori de bombeuri ai ierarhiei de partid.

      Datorită vouă se crede falcă un ”mare” om politic și se îmbată cu ”apa de ploaie” a propriilor discursuri publice. Va băgat în capul vostru minuscul, că voi la fel ca el ați devenit ”Elita Aradului”. Jalnic bobor de slugi nerușinate. Mai repede sau mai tarziu veți da socoteală și la fel ca marea gloată de lingăi a răposatului regim comunist, veți dispărea la căderea abruptă a șefului vostru. Este inevitabil!

      Apropo de ”lupta politică”, din ce partid mai faci parte portocaliule? Un singur lucru ați reușit să-l faceți extrem de bine. Portocaliu a devenit un simbol al Hoției Dezlănțuite și al Abuzurilor, în mintea românilor. Iar acum că ați primit undă verde să incepți Campania de Dezimformare și Discreditare, ați trecut la treabă. Tema este arhicunosctă.
      Voi sunteți cei Buni și Criticii sunt Oameni Răi, … Comuniștii.

      Nu v-ar fi rușine să vă fie! Și mai vorbiți tot voi de Stalinism. Huo!
      Cum de vă mai rabdă pământul pe care călcați. Și cum spuneam … ”Marș mă la coteț!”

      0 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.