vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Avocați și notari bănuiți de cămătărie, săltați de mascați. Au avut loc 51 de percheziții

  de Special Arad | 27 august 2021, 12:42 PM | Regional | Topic special

  0

  Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Oradea, împreună cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, au efectuat 51 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea unei grupări specializate în tranzacții imobiliare ilegale, prin cămătărie, șantaj și înșelăciune.

  Joi, 26 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, au efectuat 51 de percheziții domiciliare, în municipiile Oradea și Salonta, pentru destructurarea unei grupări cercetată pentru comiterea infracţiunilor de șantaj, cămătărie şi înşelăciune.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – prezent, cei 11 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, toți din județul Bihor, printre care se numără un avocat şi doi notari publici, ar fi deposedat de locuinţe (apartamente și case) mai multe persoane din judeţul Bihor, prin metode dolosive, înșelăciune și rea credință.

  Aceștia sunt bănuiți că ar fi identificat persoane vulnerabile, proprietari de imobile și, profitând de situația acestora, prin înșelăciune, șantaj, violență, ori acordarea de împrumuturi cu dobândă mascată, le-ar fi pretins să semneze actele de transfer ale imobilelor deținute, în favoarea membrilor grupării sau a persoanelor din anturajul acestora.

  În urma celor 51 de percheziții efectuate la domiciliile sau locațiile utilizate de membrii grupării, la trei birouri notariale, la un cabinet de avocatură și la trei societăți comerciale, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, diverse înscrisuri, 9 telefoane mobile, 3 laptopuri, 4 stik-uri de memorie, materiale pirotehnice deţinute ilegal, 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, precum şi 183.617 lei, 151.000 de HUF, 2.300 de euro, 1.300 de USD și 200 de GPB.

  Totodată, au fost puse în executare 8 mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupării.

  Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, al polițiștilor de la B.C.C.O. Cluj și B.C.C.O. Timișoara și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.